Μοιράστηκαν τα ιμάτια του Κυρίου

Από fonhbowntos.gr Ιανουάριος 13, 2019 Αρθρα

Από την περιγραφή των ευαγγελίων γνωρίζουμε, πως την ώρα του μαρτυρίου του Ιησού, οι Ρωμαίοι στρατιώτες που τον σταύρωσαν, μοίρασαν τα ιμάτια του Κυρίου σε τέσσερα μερίδια. Τον δε χιτώνα του, επειδή ήταν άραφος από πάνω μέχρι κάτω, για να μην τον κάνουν κομμάτια και τους ήταν άχρηστος, έριξαν κλήρον, «δια να πληρωθή η γραφή η λέγουσα. Διεμερίσθησαν τα ιμάτιά μου εις εαυτούς και επι τον ιματισμόν μου έριψαν κλήρο. Οι μεν λοιπόν στρατιώται ταύτα έκαμον».(Ιωαν.19:23-24)

Πόσα ξέρουμε απ’ όσα κάνουμε;

Όταν ο λαός του Θεού, οι Ισραηλίτες δηλαδή, που πρώτοι αυτοί ευεργετήθηκαν από τον Ιησού Χριστό, δεν ήξεραν τι έκαναν σταυρώνοντας τον Κύριο της δόξης, θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά πράγματα οι εκ των εθνών εκτελεστές Του Ρωμαίοι στρατιώτες; Κι αν οι στρατιώτες τέλος πάντων κάνοντας τα ίδια με τους Ισραηλίτες έκαναν ότι ήξεραν, τι δικαιολογία έχουμε εμείς, που ως χριστιανοί κάνουμε πολύ χειρότερα; Τι κάνουμε; Στα χρόνια που πέρασαν από τότε, κάποιοι άλλοι, σκέφτηκαν να διαμοιράσουν το σώμα του Κυρίου και στο τέλος το πέτυχαν! Αυτοί οι άλλοι,όπως προ είπα δεν ήταν ούτε Ιουδαίοι ούτε Ρωμαίοι αλλά χριστιανοί από κάθε λαό, γλώσσα και φυλή! Δυστυχώς, οι τάσεις που δημιουργούσαν σχήματα κι άλλα, φάνηκαν από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε η πρώτη αποστολική εκκλησία αλλά κάτω από την επίβλεψη των αποστόλων, αυτό δεν επετεύχθη από τους αντιφρονούντες. (Κορ.1:10 κ.αλ.) Αργότερα, όταν και η διακονία του αποστόλου εξέλιπε από την εκκλησία μαζί με ΟΛΑ τα χαρίσματα του Πνεύματος του Αγίου, όσοι ανέλαβαν την ποίμανση των πιστών, πήραν το σώμα του Κυρίου, που είναι η εκκλησία του Ιησού Χριστού και το έκαναν κομματάκια-κομματάκια, παίρνοντας ο καθένας για τον δικό του λόγο το μερίδιό του απ’ αυτό…! Αποτέλεσμα. Σήμερα, δεν γνωρίζουμε ακριβώς με πόσα άλλα δόγματα, αιρέσεις και ομάδες του χριστιανισμού έχουμε να κάνουμε. Το βέβαιον είναι, ότι οι ποιο πολλοί απ’ αυτούς-δεν λέω για όλους,- φρόντισαν, κατά το παράδειγμα των στρατιωτών, να εμποδίσουν δια της οικονομίας της χάριτος, το πέρασμα των χριστιανών στην βασιλεία του Θεού! Επαγγελλόμενοι θεοσέβεια, διέσπασαν την προσοχή των πιστών χριστιανών και δίνοντας έμφαση σε ανωφελή κι άλλα απαγορευμένα από τον Θεό πράγματα, εμπορεύτηκαν τις ψυχές τους! Οι άνθρωποι αυτοί, τους εαυτούς τους απατάνε και τους αφελείς, αφού ΕΝΑ είναι το σώμα του Χριστού και ΜΙΑ η εκκλησία, κεφαλή της οποίας είναι ο ίδιος ο Κύριος! Η ίδια γίνεται εύκολα διακριτή δια του ευαγγελίου. Γι αυτή την εκκλησία ο Κύριος μιλάει με πολύ αγάπη, αφού μεταξύ πολλών άλλων της υπόσχεται, ότι τον τελευταίο καιρό θα την ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες, θα την υψώσει και στο τέλος θα την παραλάβει για να είναι μαζί Του στους αιώνες! Η ειδοποιός διαφορά αυτής της εκκλησίας σε σχέση με όλες τις άλλες είναι, ότι κράτησε τον Λόγο της υπομονής του Κυρίου και δεν αρνήθηκε τ’ όνομα του Ιησού Χριστού. Αυτή την εκκλησία παραδέχεται, δέχεται στους ουρανούς και διαφυλάττει σαν την κόρη του οφθαλμού Του, μέχρι την συντέλεια του αιώνος τούτου και το τέλος των ανθρώπινων διακυβερνήσεων! (Ματθ.28:20)

Τα πραγματικά αίτια των σχημάτων και διαιρέσεων

Απ΄ότι είπαμε ποιο πάνω, απαντήθηκε πιστεύω το ερώτημα, γιατί άλλη εκκλησία δεν διέθετε το ίδιο πνεύμα μ’ εκείνο της εκκλησίας της Φιλαδελφείας, γιατί περί αυτής πρόκειται. Καμία δεν μπόρεσε να  σταθεί μέχρι σήμερα όπως αυτή, ούτε υπήρξε άλλη που ν’ ακολούθησε το παράδειγμά της!! Ιστορικά έχει εξακριβωθεί, -έτσι λένε κάποιοι,- πως οι συνθήκες και οι ανάγκες των χριστιανών διέφεραν πάντοτε, ανάλογα τον τόπο, την εποχή και τους ανθρώπους. Μόνο που η πίστη δεν καθορίζεται από τις ανάγκες και τις συνθήκες που ζει ο καθένας αλλά από την αγάπη του για τα πράγματα του Θεού. «Ο Κύριος», μας λέει η γραφή, «είναι ο ίδιος χθες, σήμερα και στους αιώνες», αυτός που αλλάζει είναι ο άνθρωπος και καθώς είναι στην φύση του η αμαρτία, άλλαζε τα κίνητρά του μέσα στους αιώνες μάλλον κατά το δοκούν, όπως δηλαδή τον συνέφεραν, αποδεικνύοντας τα όσα λέμε. (Ιουδας:10-12) Οι όποιες αντιδράσεις κάποιων ευσεβών που είναι βεβαιωμένο ότι υπήρξαν, ΔΕΝ απέτρεψαν την «μοιρασιά», η οποία έφερε «σύγχυση» και «αντιπαραθέσεις» μεταξύ των χριστιανών, από ήπιες έως και σκληρές.. Βλέπετε, οι άνθρωποι από πάντοτε είχαν την συνήθεια να διεκδικούν για τον εαυτόν τους την απόλυτη αλήθεια! Ενίοτε, κάποιες φορές, την επέβαλαν ο εις προς τον άλλον κι όχι μόνο, δια ροπάλου! Το ίδιο καθώς καταλαβαίνει κανείς και με τους χριστιανούς.. Κι αυτά, ας μη νομίζει κάποιος ότι αφορούν στα υψηλά αξιώματα, γιατί και οι απλοί χριστιανοί, έχοντας διάφορες δικαιολογίες και ανεκδιήγητες μιμήσεις, ακολουθούν! Λυπάμαι που τα λέω αυτά…

Ο περιπατών μεταξύ των επτά εκκλησιών της αποκάλυψης

Έχουμε όμως την παρηγοριά που μας δίνει ο Λόγος του Θεού και ας το θυμόμαστε αυτό, –γιατί, όπως το βλέπω, κι είναι η καλή μεριά του πράγματος,- ότι από την ποιο «κακή» εκκλησία έως την ποιο «καλή», διέρχεται είτε το θέλουμε είτε όχι το πνεύμα του Χριστού, που είναι η κεφαλή όλων. Είναι αυτός που περπατάει μεταξύ των επτά λυχνιών, των επτά εκκλησιών της αποκάλυψης. Στα χέρια του κρατάει το μέτρο που ξεχωρίζει το καλό από το κακό, το σωστό από το λάθος, την αλήθεια από το ψεύδος, την ζωή από τον θάνατο. Αυτός ο ίδιος είναι πάλι, που «ερευνά νεφρούς και καρδίες και δίνει εις έκαστον κατά τα έργα αυτού». (Αποκ.2:23) Σύμφωνα λοιπόν με το κριτήριο του Ιησού Χριστού ΟΛΕΣ οι εκκλησίες αξιολογούνται,-όχι ως προς την γεωγραφική τους θέση η την εξωτερικής τους εμφάνιση αλλά κατά το Πνεύμα της Κ.Δ.,- κι αν κάποιο μέλος εξ αυτών βρεθεί την μεγάλη «ημέρα του Κυρίου» με αμαρτίες που ΔΕΝ διόρθωσε όταν είχε την ευκαιρία, τότε θα κριθεί ακατάλληλο για την Βασιλεία των ουρανών. Ειλικρινά παρηγορούμαι όταν γνωρίζω, πως αυτός που επιδιώκει την επίγεια δόξα, ότι μισθός του αναλογεί, θα το λάβει εδώ στην γη από τους ανθρώπους κι όχι από τον Ιησού Χριστό στον ουρανό! (Ματθ.6:2, Λουκ.6:23, Ιουδ.1:11)

Τόσοι πολλοί που είναι τι να πρωτοπιστέψει κανείς

Είναι κοινή η πεποίθηση, πως ο κατακερματισμός των εκκλησιών και η πολυδιάσπαση του χριστιανισμού γίνεται η αφορμή να λένε ότι:

«Τόσοι πολλοί που είναι, τι να πρωτοπιστέψει κανείς»!

Η στάση τους αυτή τους κρατάει μακριά από το να προσέρχονται τακτικά στην εκκλησία του ο καθένας, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί τον περισσότερο καιρό, είτε από έλλειψη ευαγγελικής παιδείας, είτε επειδή βρίσκονται μακριά από τους ελέγχους Του Θεού, αντιπαρατίθενται μεταξύ τους, μαχόμενοι ο ένας τον άλλο σε όλα τα πεδία του καθημερινού τους βίου, ακόμα και μέσα στις εκκλησίες όσοι απ’ αυτούς βρίσκονται, διεκδικώντας ο καθένας τον εαυτόν του με τον δικό του τρόπο. (Ρωμ.12:19)

Σαν υπνωτισμένοι, σαν να οδηγούνται από μικρά παιδιά η από τυφλούς, μετεωρίζονται με όσα καθημερινά βομβαρδίζονται από παντού και βέβαια, σε τι να στηριχτούν, αφού τ’ «ανεγνωρισμένα δόγματα» το μόνο που κατάφεραν να τους περάσουν περί της υπάρξεως του Θεού είναι, ότι αυτός, ο Δημιουργός των πάντων, αυτός ο Θεός που μπορεί από τα πάντα να τους φυλάξει, είναι «μια ανωτέρα δύναμη»…Αυτή είναι η επιτυχία τους.Τι δυστυχία όμως για τους ανθρώπους που φεύγουν απ’ αυτή την ζωή χωρίς ελπίδα, αφού κινούνται αιώνες τώρα, μεταξύ μιας απαίδευτης και αόριστης γνώσεως, την απιστία και τον αθεϊσμό. Στο τέλος χάνονται, μη  μπορώντας ποτέ να προσεγγίσουν την αλήθεια δια του ευαγγελίου, για να την γνωρίσουν και να σωθούν! ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ, ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΟΜΩΣ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΝΤΡΑΠΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ! (Ματθ.23:14-38)

Εάν κάποιοι για ότι λέμε έχουν άλλη άποψη, μεγιά τους και χαρά τους…Εάν κάποιος τώρα, θέλει να δει ο ίδιος που πατάει, τότε, να του δώσω ένα μικρό μέτρο, τ’ οποίο κι εγώ, από κάποιον άλλο το είδα και μου φάνηκε σωστό. Χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις και χωρίς την δικαιολογία, ότι «εμείς έτσι τα βρήκαμε» ας δουν στον εαυτόν τους και στην καθημερινότητά τους,- από την οποία δεν γίνεται να κρυφτούν,- ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ, πως «θερίζουν ότι σπέρνουν κι έχουν ότι τους αξίζει»! Ετσι λοιπόν λέμε:

Εάν δεν πηγαίνουμε καθόλου στην εκκλησία, ξέρουμε πως είμαστε άθεοι;

Εάν πηγαίνουμε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα ξέρουμε πως είμαστε αδιάφοροι;

Εάν πηγαίνουμε από ανάγκη για να θρησκευόμαστε, χωρίς να ζούμε στους ελέγχους του Κυρίου, ξέρουμε ότι είμαστε υποκριτές;

η αλήθεια βρίσκεται στην αναζήτηση του Χριστού και στην ορθοτόμηση του ευαγγελίου

Παράλληλα με το ποιο πάνω κριτήριο βάζω κι ερωτιματικά, γιατί εδώ το σκοπούμενο δεν είναι να καταδικάσουμε κανέναν αλλά ν΄ αναζητήσουμε και να βρούμε την αλήθεια κι αν θέλετε, να μείνουμε σ’ αυτήν. Έχω γράψει κι αλλού, πως φτάνουμε στην αλήθεια. Εδώ τώρα και για την οικονομία της συζήτησης, θ’ αρκεστώ να πω, ότι η αλήθεια βρίσκεται στον Χριστό. Χρειαζόμαστε λοιπόν τον Χριστό, για να διερευνήσουμε διεξοδικά τον Θεό και να μπορέσουμε να εννοήσουμε το θέλημά Του, «το αγαθόν, το ευάρεστον και τέλειον»! Αλλά αυτό, χωρίς να έχουμε οι ίδιοι σχέση με το ευαγγέλιό Του, δεν θα μπορέσουμε να το εξακριβώσουμε ποτέ! Στην δε ορθοτόμησή του προχωράμε με τον Χριστόν αυτοπροσώπως, τον οποίον εάν θέλουμε βρίσκουμε, πως; Ξέρετε;

Εάν ο Θεός δει λίγο καπνό ν’ ανεβαίνει από την καρδιά μας, τον ζήλο της αναζήτησης δηλαδή, τότε σας διαβεβαιώνω, ότι παρεμβαίνει άμεσα! (Ματθ.12:20) Τι λέει ο ίδιος;

«Εγώ, εκείνους που με αγαπούν, τους αγαπώ· κι εκείνοι που με ζητούν, θα με βρουν»(Παρ. 8:17) επειδή, «καθένας που ζητάει, παίρνει, κι αυτός που ψάχνει, βρίσκει, και σ’ αυτόν που κρούει, θα ανοιχτεί».  (Ματθ.7:8)

Με βάση ΜΟΝΟ αυτό το εδάφιο,-εσείς μπορείτε να βρείτε κι άλλα,-θα σας ανοιχτεί η πόρτα προς την μόνη ΟΔΟ που οδηγεί στην αλήθεια και την ζωή και στην οποία βρίσκεται ο Ιησούς Χριστός, για να σας οδηγήσει σε αιώνιους τρίβους! Ποιος είναι ο Χριστός; Είναι ο Καλός Ποιμένας που έβαλε την ψυχή Του υπέρ των προβάτων, που του χάρισε ο ουράνιος Πατέρας…Είναι ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ! Γι αυτό και ΚΑΝΕΙΣ δεν βρίσκει την είσοδο στην αιώνια ζωή,-ο σταυρός του Χριστού είναι μυστήριο,- εάν δεν του την φανερώσει ο ΙΔΙΟΣ ο Θεός δια του ευαγγελίου. Αυτό γίνεται μπροστά στα μάτια του για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία. Η μάνα που τον γέννησε μπορεί να μην καταλάβει τίποτα αλλά ο ίδιος θα ξέρει. Τότε θα γνωρίσει κι αυτό που λέει η γραφή, ότι «ουδείς γνωρίζει ειμί ο λαμβάνων»!!! (Ιωάν.3:1-τέλος) Συνοψίζοντας λέμε, πως Το ευαγγέλιο του Χριστού είναι δύναμης Θεού που σώζει τον καθένα που το πιστεύει και είναι το μόνο που ελευθερώνει από τα πάντα! Είναι το μόνο ασφαλές μέτρο με το οποίο μπορεί κάποιος να μετρήσει οτιδήποτε χωρίς να πέσει έξω ούτε χιλιοστό. Ο Ιησούς, έλεγε στους Ιουδαίους, που είχαν πιστέψει σ’ αυτόν: «Αν εσείς μείνετε στον δικό μου λόγο, ΤΟΤΕ είστε αληθινά μαθητές μου· και ΤΟΤΕ θα γνωρίσετε την αλήθεια, και ΤΟΤΕ η αλήθεια θα σας ελευθερώσει». (Ιωάν.8:31-32) Ξεκινήστε λοιπόν με την αναζήτηση του Χριστού, Μείνετε στην αλήθεια του ευαγγελίου και ζήστε με αυτό. Πιστεύω, πως έτσι σώζεται κάποιος, τόσο απλά!

Τουλάχιστον σ’εμένα έτσι έγινε και ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει στην ζωή μου! Από τότε που με την χάρη Του Θεού το ευαγγέλιο μου έγινε γνωστό,-το καλοκαίρι του 1990 περίπου,- ως ελεημένος από τον Κύριο το συστήνω ανεπιφύλακτα. Το διαβάζω συνέχεια σαν να είναι πάντοτε η πρώτη φορά κι αυτό, επειδή εξασκεί μια ευεργετική επίδραση επάνω μου ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ. Αυτή η επίδραση του ευαγγελίου κάνει μεταξύ πολλών άλλων δύο σημαντικά πράγματα. Πρώτον, «αναδημιουργεί» η να το πω αλλιώς, «αναγεννάει» τον αναγνώστη που το πλησιάζει με ειλικρίνεια και πίστη και δεύτερον, του δίνει την χαρά και την ελπίδα της επανόδου του Σωτήρα και Λυτρωτή μας Ιησού Χριστού κάνοντάς τον να ζει με ειρήνη. Γιατί οι άνθρωποι είναι σε ταραχή και ζουν με φόβο; Απαντάω.. Επειδή για το πρώτο αδιαφορούν και το δεύτερο το απεύχονται, πλην όμως όλα θα γίνουν από τον Κύριο κατά το διατεταγμένο!

Δείξε μου την πίστη σου από τα έργα σου

Η ποιο πάνω προσωπική μαρτυρία μου θα μπορούσε να ήταν ο επίλογος του θέματός μου, με αναφορά την σύγχυση που επικρατεί ανάμεσα στους χριστιανούς, για το που είναι η αλήθεια και τι πρέπει ν’ ακολουθούμε στην πραγματικότητα. Καθώς όμως συγκρίνω το περιεχόμενο του ευαγγελίου του Χριστού με την εκκλησιαστική ιστορία και τα όσα βλέπει και μαθαίνει κανείς μέσα απ’ αυτήν για δόγματα, που αναπαύονται στα τρανταχτά ονόματά τους, στις πλούσιες και στυλάτες εκκλησίες τους και στα μεγάλα εκοσμικευμένα ποίμνιά τους, μπαίνω στον πειρασμό να συνεχίσω για λίγο ακόμα..Και τώρα, τι να πει κανείς; Διότι όλ’ αυτά μόνο λύπη  προκαλούν.. ΔΕΝ λες ότι σε παραπέμπουν στο ευαγγέλιο και στις γραπτές όσο και προφορικές παρακαταθήκες των αποστόλων αλλά σε κάτι άλλο.

Που είναι γραμμένο π.χ. στον Λόγο Του Θεού και ποιους ξέρουν από τους αποστόλους, να πάλεψαν μεταξύ τους, για πρωτοκαθεδρίες και βασιλικού τύπου ενθρονίσεις ώστε να κάνουν το ίδιο;

Ποιοι από τους αποστόλους έφτιαξαν ιδιωτικά κρατίδια τύπου Βατικανού και απέτισαν να τους τιμούν σαν κρυφοεθνάρχες, εκμεταλλευόμενοι τον ρόλο τους ως θρησκευτικοί ηγέτες;

Πόσοι από τους αποστόλους η πόσοι από τους μαθητές τους η ποιών από αυτών οι εκκλησίες απέκτησαν κολοσσιαίες περιουσίες, που για την διαχείρησή τους χρειάστηκε να γίνουν οι ίδιοι χρηματιστές και να διορίζουν κι  άλλους αναγκαστικά ως τραπεζίτες;

Πως είναι δυνατόν οι ενδεδυμένοι τα μαλακά και χρυσοποίκιλτα ιμάτια να διεκδικούν ο καθένας για τον εαυτό του την διαδοχή από τους αποστόλους, την στιγμή που αντιπαρέρχονται την αλήθεια του ευαγγελίου; Ρωτάτε μήπως να σας πω, Τί διέγραψαν από τον Λόγο του Θεού στα χρόνια που πέρασαν; Επειδή οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι μισθωτοί ΔΕΝ λυπήθηκαν τα ποίμνιά τους! Άφησαν τις πόρτες και τα παράθυρα των εκκλησιών τους ορθάνοιχτα, επιτρέποντας να μπουν κατά το πέρασμα των καιρών μέσα σ’ αυτές, ένα μέγα πλήθος από Ιουδαϊκά στοιχεία, ειδωλολατρικά ήθη και έθιμα και διάφορες δεισιδαιμονίες, που χωρίς άλλη αντιλογία παρέμειναν, φτιάχνοντας μεγάλες θρησκείες με μικρούς Χριστούληδες!

Στα σοβαρά τώρα, τι κι αν μιλάνε κάπου –κάπου για τον Χριστό… Δείτε γιατί το λέω αυτό. Κατά τον αριθμό των πόλεών τους έχουν εγκαταστήσει και μια ξεχωριστή λατρεία για πρόσωπα ανθρώπων, ίδια με την συνήθεια των αρχαίων λαών αλλά με χριστιανικό περίβλημα! (Ιερ.11:13)

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ τελείως την ευαγγελική ρήση που λέει ότι:

«Είναι γεγραμμένον, θέλεις προσκυνήσει Κύριον τον Θεόν σου και αυτόν ΜΟΝΟΝ θέλεις λατρεύσει». (Λουκ.4:8)

Δεν ξέρουν ότι, «ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι»; (Ιωάν.4:240)

Πως λοιπόν αγνοούν την σημαντικότερη από τις εντολές Του που λέει, «μη κάμης εις σεαυτόν είδωλον, μηδέ ομοίωμά τινός, όσα είναι εν τω ουρανώ άνω, ή όσα εν τη γη κάτω, όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης (Έξ.20:4)

Τι κι αν αυτοαποκαλούνται άγιοι η λένε πως είναι οι εκλεκτοί και ανήκουν στην μια αγία αποστολική και καθολική εκκλησία, – αλήθεια ποια είναι απ’ όλες,- ενώ δεν βλέπουν, ότι τα λόγια τους έρχονται σ’ αντίθεση με την εικόνα τους. Ότι λένε πως είναι, ΔΕΝ ταιριάζουν μ’ ότι «εμείς» βλέπουμε, αφού είναι χαρακτηριστικά και ιδιότητες, που δεν καθορίζονται από την μεγαλοσχημοσύνη του καθενός, αλλά από την αληθινή κατάστασή του και το πραγματικό του έργο, το οποίο όμως αναγνωρίζεται από τον Κύριο με βάση το ευαγγέλιο κι όχι από την ιδιογνωμοσύνη του ανθρώπου!!!! (Αποκ.11:18)

ΝΤΡΟΠΗ, ΛΥΠΗ

Οι ίδιοι μάλιστα στα κηρύγματά τους παραδέχονται, πως οι εκκλησίες τους έχουν πάψει πλέον να γεννάνε, να προσελκύουν δηλαδή νέους πιστούς η να διατηρούν τους παλαιότερους στην πίστη του Ιησού Χριστού. Γιατί αυτό; Μα από την έλλειψη του Πνεύματος του Αγίου μέσα σ’ αυτές.Δέν είναι ότι ο Κύριος δεν θέλει να τους οδηγήσει σωστά αλλά γιατί έχουν, έως τώρα τουλάχιστον, την πόρτα τους ερμητικά κλειστή σ΄αυτόν, φοβούμενοι, πως εάν έμπαινε θα έριχνε το κέρδος τους στα πατώματα ενώ τους ίδιους θα τους κυνηγούσε με το φραγγέλιο!ΝΑΙ!Εμπορεύονται τον Λόγο του Θεού!Για όλα τα μυστήρια η πράξεις υπάρχει τιμοκατάλογος. Ακόμα και για τις προσευχές. Ντροπή… Το βάπτισμα στο νερό π.χ., έχει χάσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια το σημαντικότατο νόημά του, που είναι η «μαρτυρία αγαθής συνείδησης προς τον Θεό δια μέσου της αναστάσεως του Ιησού» εκ μέρους του βαπτιζομένου. Ποιά μαρτυρία; Ποιου πιστού; Το βάπτισμα στο νερό όλοι ξέρουμε, πως γίνεται μόνο για την απόκτηση του ονόματος και μόνο! Αυτό είναι αίρεση.(Α΄Πετρ.3:21)

Και οι γάμοι; Σε τι τους χρησιμεύει το ευαγγέλιο, όταν ευλογούν και δεύτερο και τρίτο γάμο; Κατ’οικονομία λένε..αυτό το «κατ’οικονομία» που λένε, το βάπτισαν μάλιστα κι «εκκλησιαστικό δίκαιο» και ούτε γάτα, ούτε ζημιά! Η μάλλον ζημιά γίνεται και μάλιστα σοβαρή, γιατί, όπως πάλι λένε οι ίδιοι, ο καθένας θα κριθεί από τον ύψιστο Θεό, όχι με το «εκκλησιαστικό δίκαιο,» που έτσι κι αλλιώς είναι ανθρώπινο εμφυολόγημα αλλά με το «κανονικό δίκαιο,» που οι ίδιοι διατείνονται ότι είναι η Καινή Διαθήκη που μας άφησε ο Ιησούς Χριστός… Αυτή όμως, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ τους διπλούς και τριπλούς γάμους και φυσικά ΟΥΤΕ τα διαζύγια, οπότε; Αυτό αδελφοί λέγεται κατάπτωση…!!

Η σύγχυση στο κοντινό μέλλον θα γίνει θρησκεία, θα ονομασθεί Βαβυλώνα και θα διώκει όποιον της αντιστέκεται

Η σύγχυση αυτή, μας διαβεβαιώνει ο Λόγος Του Θεού, με ευθύνη όλων εκείνων των ανθρώπων που «δεν εδέχθησαν την αγάπη της αλήθειας για να σωθούν», θα ενταθεί ακόμη ποιο πολύ και ιδιαίτερα στις τελευταίες ημέρες που θα διανύει ο σημερινός κόσμος, «ώστε ο Θεός θα στείλει επάνω τους ενέργεια πλάνης, για να πιστέψουν στο ψέμα και να κατακριθούν όλοι αυτοί που δεν πίστεψαν στην αλήθεια αλλά βρήκαν ευχαρίστηση στην αδικία.» (Β΄Θεσ.2:10-12)

Με αυτό θέλω να πω, ότι θα υπάρξει μια περίοδος στο πολύ κοντινό μέλλον υποθέτω, που θα συμβεί το καταπληκτικό, οι ίδιες οι εκκλησίες που θα έχουν τότε άλλη μορφή, να κυνηγούν ανηλεώς τα ίδια τους τα μέλη. Τα χριστιανικά δόγματα επίσημα η όχι, θα έρθει ώρα που θα ενωθούν είτε με τρόπο πονηρό και πανούργο είτε και με την βία ακόμα, με άλλες ανά τον κόσμο γνωστές η άγνωστες θρησκείες, για να επικρατήσει στο τέλος μία θρησκεία κι ένα καινούργιο σύστημα  αξιών, που ήδη έχει ονομασθεί από τον Ιωάννη στην Αποκάλυψή του, ως «η μεγάλη Βαβυλώνα, η μητέρα των πορνών και των βδελυγμάτων τής γης». (Αποκ.17:5)

Είναι μια θρησκεία που ήδη την βλέπουμε να ξεπροβάλει κάτω από το κάλυμμα κάποιων δήθεν ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαιτεροτήτων και προτιμήσεων που πολλοί επικαλούνται και πολλοί περισσότεροι από τώρα παραδέχονται, μεταξύ των οποίων και χριστιανικά δόγματα και η οποία προτρέπει τους ανθρώπους στα διαζύγια, την πορνεία, την μοιχεία, την ασέλγεια, στις εκτρώσεις, στις μαγείες, στους γάμους μεταξύ των ανδρών, μεταξύ των γυναικών, στην χειροτονία ιερέων γυναικών και σε άλλα πολλά τέτοια, για τα οποία, εάν κάποιος στραφεί εναντίον της, αυτή θα βρει τον τρόπο και τα μέσα,- όταν θα έρθει ο καιρός της,- να κυνηγήσει έως θανάτου τον οποιοδήποτε που θα της αντισταθεί. (Αποκ.17:6, 18:24, Β΄Θεσσα.2:7)

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΥΣΗ

Ωστόσο ο Θεός δια του ευαγγελίου μας κάνει γνωστό τον τρόπο ν’ αποφύγουμε «πάντα ταύτα τα μέλλοντα να γείνωσι». (Λουκ.21:36)

Τι κάνει δηλαδή; Από αιώνες τώρα ο Θεός, «επισκέφτηκε πρώτα τους Ιουδαίους κι ύστερα τα έθνη για να λάβει εξ αυτών λαό για τ’ όνομά Του» (Πραξ.ιε΄:14)

Αυτός ο λαός, που τον αποτελούν, -συμπεριλαμβανομένων και των αγίων της Π.Δ.,- όλες οι πιστές γενεές που πέρασαν από τότε που ο Ιησούς Χριστός άρχισε να κηρύττει τα περί της Βασιλείας του Θεού, θα εγκατασταθεί μόνιμα και αμετάκλητα στον ουρανό κι όχι στην γη.

Ο κάθε χριστιανός πρέπει να γνωρίζει, πως το σχέδιο του Θεού για έναν πιστό δεν είναι να τον κρατήσει στην γη αλλά να τον πάει στον ουρανό! Τον θέλει να είναι συμπολίτης των αγίων και να ζει κοντά Του! Όσο μελετάμε το ευαγγέλιο μας γίνεται κατανοητό, ότι ο Κύριος ΔΕΝ αποσκοπεί στην βελτίωση του κόσμου επί της γης αλλά στην ΕΞΟΔΟ των πιστών απ’ αυτόν..! Ο κόσμος και τα πάντα με όσα έρχεται σ’ επαφή θα μολύνονται… Αυτό θα φαίνεται, καθώς περνάει ο καιρός, όλο και ποιο πολύ εξ αιτίας των αμαρτιών του, τις οποίες αρνείται ν’ αφήσει. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, απ’ αυτήν την μέγγενη της αμαρτίας και της ανομίας που πάει να σφίξει τους πάντες, θα ελευθερώσει τους πιστούς χριστιανούς, όπως ο ίδιος έχει υποσχεθεί, δια της ΑΡΠΑΓΗΣ της εκκλησίας Του! Το μυστήριο αυτό,-γιατί περί μυστηρίου πρόκειται,- θα συμβεί σε ανύποπτη χρονικά περίοδο κι εφόσον έχουν εκπληρωθεί όλα τα σημεία των έσχατων καιρών. Σ’ αυτά, πάλι ο ίδιος και οι απόστολοι έχουν αναφερθεί με λεπτομέρειες θάλεγα κι αλλού μάλιστα τα περιγράφω κι εγώ. Αυτό που λέω συχνά είναι, αφού δεν μπορέσαμε να σώσουμε τις κοινωνίες ας σώσουμε τις ψυχές μας! Γιατί, κάποια στιγμή, που μπορεί αυτή να είναι αργά για μας, να διαπιστώσουμε, ότι παρήλθεν ο θερισμός, ετελείωσε το θέρος, και ημείς δεν εσώθημεν!” (Ιερ.8:20)

 Κρατάμε λοιπόν ότι έχει σημασία και είναι προς το συμφέρον, τα δε υπόλοιπα τα πετάμε. Είδαμε την αξία του να βρει κάποιος τον Χριστό. Το ίδιο και το να μένει στο ευαγγέλιό Του. Αυτό που απομένει είναι να βρει και την εκκλησία του Ιησού Χριστού. Αλήθεια, ποια θα μπορούσε να είναι αυτή;

Η εκκλησία που αναγνωρίζεται από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, ως εκείνη που θα πάρει την θέση της δίπλα του, ΤΟ ΕΊΠΑΜΕ ποιο πάνω ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ τώρα, έχει τα χαρακτηριστικά της εκκλησίας της Σμύρνης και της Φιλαδελφείας, μας πληροφορεί ο Λόγος Του Θεού.

Η εκκλησία της Σμύρνης αναγνωρίζεται από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό σαν μια εκκλησία με αγωνιστικό και πιστό πνεύμα, εξ αιτίας ενός περιβάλλοντος που ζούσαν με σατανιστές και ειδωλολάτρες. (Αποκ.2:8-11)

Έπειτα η εκκλησία της Φιλαδελφείας, που έχει «μικρή δύναμη!» Τον Κύριο δεν τον ενδιαφέρουν οι δυνατοί! Αυτή η εκκλησία ΔΕΝ έχει μεγάλη δύναμη, όπως τα μεγαλόσχημα δόγματα κι εκκλησίες, όμως, κι αξίζει να το προσέξουμε αυτό, «φύλαξε τον Λόγο Του Θεού και δεν αρνήθηκε τ’ όνομα του Ιησού,» αν και βρίσκεται ανάμεσα σ’ εκείνους που λένε, πως είναι Του Θεού αλλά δεν είναι!(Αποκ.3:7-13)

Αβίαστα λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα, ότι εκκλησία του Χριστού, θ’ αναγορευθεί από τον ίδιο τον Κύριο την ημέρα της επιφανείας του, ως αγαπημένη του εκκλησία, αυτή που αγωνίζεται σύμφωνα με το θέλημά Του επί της γης.. ποιος το πιστεύει αυτό; Μικρή σημασία έχει! Η στρατευμένη από τον Ιησού Χριστό εκκλησία έχει κάτι που την ξεχωρίζει. Αυτή διώκεται η ίδια δεν διώκει κανέναν, επειδή προσβλέπει στην εξανάσταση των νεκρών! Ποιος το πιστεύει τούτο; Αυτό κι αν έχει καθόλου σημασία! Στον μεγάλο της στόχο είναι, να συναντηθεί με την αναπαυόμενη εκκλησία και όλους τους αγίους, οι οποίοι είχαν στρατευτεί κάτω από την σημαία του Ιησού Χριστού στους αιώνες που πέρασαν, για να βασιλεύσει στους ουρανούς κατά την υπόσχεση του Κυρίου. Είναι πολλοί που επιμένουν,-γιατί άραγε,- πως ο Ιησούς Χριστός δεν θα ξανάρθει και πως η βασιλεία των ουρανών θα εγκατασταθεί για πάντα εδώ στην γη, είτε σε πνευματική κατάσταση είτε σε φυσική είτε και στις δύο αυτές μορφές. Αυτά τα λένε όσοι δεν θέλουν να έρθουν σ’ επίγνωση Θεού και συνεχίζουν να ζουν με την αμαρτία, η οποία αν και πρόσκαιρη τους αρέσει και φυσικά δεν την αποχωρίζονται.

Αυτό που θα πρέπει να έχουν όλοι οι άλλοι κατά νου,- κι εγώ που σας τα λέω φυσικά,- ότι στην Βασιλεία των ουρανών δεν θα εισέλθουν τα ντουβάρια, ούτε τα ωραία έδρανα η τα απαστράπτοντα μάρμαρα η οι περίτεχνες ζωγραφικές των εκκλησιών. Ούτε πάλι η δύναμή τους, οι περιουσίες τους και οι βαρύγδουπες ονομασίες τους αλλά μόνο τα μέλη τους. Στην περίπτωση αυτή, που είναι η μόνη σίγουρη, πρέπει, εάν θέλουμε να γίνει καλό σε μας και την ψυχή μας, να βρεθούμε ντυμένοι εκείνη την ημέρα και μάλιστα μ’ ένδυμα γάμου και όχι γυμνοί. (Ματθ.22:1-14, Αποκ.19:7)  Μην περιμένετε να κριθείτε από τον Κύριο, γιατί ενώπιόν Του δεν θα δικαιωθεί κανένας την ημέρα εκείνη, αντίθετα, φροντίστε από τώρα και βεβαιωθείτε γι αυτό μάλιστα, να γράψετε τ’ όνομά σας στο βιβλίο της ζωής, για να αντιπαρέλθετε την κρίσι και την ντροπή. Ο καλλωπισμός της κάθε εκκλησίας, φαίνεται από τον καρπό και την συμπεριφορά των μελών της. Αυτά γίνονται ορατά απ΄όλους, όταν τα μέλη της εκκλησίας αποφασίσουν να ζήσουν δια της πίστεως και όχι δια της όψεως. (Εβρ.10:38)

Και καθένας που αποφασίζει να ζήσει με δικαιοσύνη κι ευσέβεια ο Κύριος τον συγχωρεί, τον αναγεννάει, τον ενθαρρύνει στον καλό αγώνα που ανέλαβε προς αγιασμό του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής του! Είναι μαζί του ο Κύριος! Τον διαπεδαγωγεί και του γνωρίζεται! Ο ίδιος δέχεται τους ελέγχους του Κυρίου χωρίς να δυσανασχετεί, τον ευλογεί και στο τέλος τον σώζει μ’ όλη του την οικογένεια, αλληλούια!!!

Υ.Γ.

Εμείς εδώ, δεν εξετάζουμε τα κίνητρα που οδηγούν κάποιο ν’ ασχοληθεί  με την επισκοπή και την διακονία του ευαγγελίου, (Α΄Τιμ.3:1) «είτε αν αυτό συμβαίνει με πρόφαση είτε με αλήθεια». (Φιλιπ.1:18) Ούτε ασφαλώς κρίνουμε τον βίο και την πολιτεία κάποιου, διότι δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα παρά μόνο ο Χριστός και το εκκλησίασμα στο οποίο ανήκει ο καθ’ ένας. (Αποκ.1:16-20, 2:1 κ.ά)  Η συμπεριφορά του καθενός και στον ίδιο είναι γνωστή,-η λέξη άγνοια εδω δεν χωράει,- αλλά και στον Θεό βέβαια, από τον οποίο κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί. (Εβρ. 4:12-13)

Οι απόστολοι ήταν αληθινοί μαθητές του Χριστού και όσοι τους μιμούνται είναι άξιοι συνεχιστές τους. (Ρωμ.2:24 , Ιεζ.36:23)

Για όσους προσθέτουν η αφαιρούν από τον Λόγο Του Θεού, αυτοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών, αφού με την προσωπική τους στάση εναντιώνονται στον ίδιο τον Κύριο, (Ματθ.23:14, Λουκ.8:18) για να κάνουν στο τέλος δεινή την θέση τους ενώπιον της κρίσις. (Β΄Πέτ.2:1-3)

Ο Θεός της ειρήνης να είναι μαζί σας

Από fonhbowntos.gr Ιανουάριος 13, 2019 Αρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ