Βλέπετε μη σας πλανήση τις

Από fonhbowntos.gr Αύγουστος 9, 2012 Τα σημεια των καιρων

ΤΟ όφελος για έναν χριστιανό είναι να αυξάνεται συνεχώς στην γνώση του ευαγγελίου. Αυτή όμως είναι και η ασφάλεια του! Κάνοντας αυτό, θ’ ανακαλύπτει συνεχώς τις προϋποθέσεις που θα διαφυλάττουν την σωτηρία του, χωρίς ν’ αμφιβάλλει, χωρίς να προσκόπτει, χωρίς να απομακρύνεται από το θέλημα του Θεού, προσέχοντας τα στοιχεία με τα οποία οικοδομεί, να είναι από χρυσό, άργυρο και πολύτιμους λίθους και όχι από άχυρο και καλάμη.

Ο εαυτός μας, ο μεγαλύτερος εχθρός μας

Ο απόστολος Παύλος μας επισημαίνει, ότι η ψυχή μας βρίσκεται συνέχεια σε κίνδυνο, αφού πνεύματα πλάνης επιδιώκουν και τους εκλεκτούς ακόμη να πλανήσουν. Γι αυτό παρατηρείται το φαινόμενο, άνθρωποι πιστοί μεταξύ των χριστιανών, αργά η γρήγορα να παρασύρονται από πρακτικές άλλων ανθρώπων, από ψευδεπίγραφες παραδόσεις και ψευδοδιδασκαλίες, με καταστροφικά αποτελέσματα για τον εαυτόν τους  και το περιβάλλον τους.

Οι ίδιοι είναι που αδικούν την ψυχή τους! Και καθώς δεν είναι στέρεοι στην πίστη όπως αυτή απορρέει από την διδαχή των αποστόλων και το πνεύμα του ευαγγελίου, επιθυμούν, θωπεύονται  από τα κελεύσματα του κόσμου και στο τέλος ναυαγούν και χάνονται.

Από την αρχή της επίγειας διακονίας του Ιησού Χριστού ακόμα και οι ίδιοι οι μαθητές Του, παρουσίαζαν συμπεριφορές που έδειχναν, πως δεν είχαν ακόμα απαλλαγεί από τις προηγούμενες πρακτικές του Ιουδαϊσμού η το πνεύμα του κόσμου της εποχής εκείνης η ακόμα κι απ’ όσα φιλοξενούσαν μέσα τους. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήξεραν ποιανού πνεύματος ήταν!

Όταν επί παραδείγματι μετά από τριάμισι χρόνια εμπειρίες με τον Κύριο, παρουσιάζουν στον Ιησού τον ναό του Σολομώντος  με τρόπο που ξεπερνάει τον απλό θαυμασμό, έδειχναν, πως έστω και άθελά τους συμφωνούσαν μ’ ένα αποτυχημένο θρησκευτικό σύστημα εντελώς διαφορετικό από εκείνο που τους έλεγε ο Ιησούς ευαγγελίζοντάς τους στα περί της βασιλείας του Θεού!

Η απάντηση ήταν άμεση και υποθέτω και αποτελεσματική, αφού με τις παραινέσεις του ο Ιησούς τους έδωσε τροφή για άλλες σκέψεις, διαφορετικές από την επίδειξη τον κομπασμό και την υπερηφάνεια δείχνοντάς τους, πως ότι γυαλίζει δεν είναι απαραίτητα χρυσός. (Μάρκ.13:1,2)

Βέβαια αυτά έχουν να κάνουν με λογικές και συναισθήματα που τα έχουμε όλοι, μας βάζουν σε κίνδυνο και γι αυτό πρέπει να τ’ αφαιρέσoυμε  από την ζωή μας όσο ποιο σύντομα γίνεται! Ο απόστολος Παύλος για τον εαυτό του έλεγε, «κι αν η συνείδησή μου δεν μ’ ελέγχει, είναι ο Θεός που βρίσκεται πάνω απ’ αυτήν».

Προσέχετε από την ζύμη των Φαρισαίων

Με όσα είπαμε έως τώρα καταλαβαίνουμε πως όση σχέση έχει ο ναός του Θεού με τα είδωλα άλλο τόσο πρέπει να έχουν οι χριστιανοί με φιλοδοξίες, πλεονεξίες και την αυτοδικαίωση, που παρούσες πάντοτε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας υπάρχουν για να μας υπενθυμίζουν εντάλματα ανθρώπων που εναντιώνονται στον νόμο του πνεύματος και σαν κόρες της υποκρισίας που είναι, μας περιτριγυρίζουν φλερτάροντας με την συνείδησή μας και βάζοντας σε κίνδυνο την σωτηρία μας…..

Από τα πρώτα που έπρεπε να φυλαχτούμε και μας έχει προειδοποιήσει ο Χριστός είναι η ζύμη των Φαρισαίων! Οι άνθρωποι αυτοί είχαν κάνει την ευσέβεια επάγγελμα. «Χάριν μισθού εξεχύθησαν εις την πλάνην του Βαλαάμ»(Ιούδ.1:11 )

Έχουν τις πρωτοκαθεδρίες και την δυνατότητα να εγκαθιστούν θρησκείες με προσποίηση ταπεινοφροσύνης, και επειδή δεν είναι ενωμένοι με τον Χριστό που είναι η κεφαλή, εγκλωβίζουν τους πιστούς σε λατρείες αγγέλων η ανθρώπων η άλλων πλασμάτων, (σε κάποιες λατρείες χρησιμοποιούν και ζώα,) η ακόμη και ουράνιων σωμάτων. Βυθίζονται σε ψεύτικα οράματα, κατασκευάζουν ψεύτικα θαύματα και χωρίς λόγο υπερηφανεύονται με το υποδουλωμένο στην αμαρτία μυαλό τους κριβόμενοι πίσω από τις ‘επικρατούσες’ θρησκείες τους. «Έκαναν τον οίκο του Πατρός μου οίκο εμπορίου και ληστών» θα έλεγε ο Ιησούς Χριστός εάν ήταν αναμεσά μας. Επιμένουν στην τήρηση εορτών, νουμηνιών, κτλ. τα οποία ΗΤΑΝ σκιά μιας πραγματικότητας η οποία ήρθε όταν φανερώθηκε ο Χριστός, ενώ  χρησιμοποιούν διατάξεις που αφορούν απαγορεύσεις σε  ζητήματα φαγητών η ποτών, τα οποία έχουν μια εξωτερική εμφάνιση σοφίας που εκδηλώνεται σαν θρησκεία στηριγμένη στο ανθρώπινο θέλημα, σαν ψευτοταπεινοφροσύνη και περιφρόνηση του σώματος. Και όπως λέει ο απόστολος Παύλος, όλ’ αυτά «ΔΕΝ έχουν καμία αξία και το μόνο που κάνουν είναι να ικανοποιούν το αμαρτωλό φρόνημα».(κολ.β΄23)                                                                                                  

Προσέχετε από την ζύμη του Ηρώδη

Κάνοντας αναφορά σε θρησκείες να πούμε πως: «Θρησκεία καθαρά και αμίαντος ενώπιον του Θεού και Πατρός είναι αύτη, να επισκέπτηται τους ορφανούς και τας χήρας εν τη θλίψει αυτών, και να φυλάττη εαυτόν αμόλυντον από του κόσμου». (Ιακ. 1:27 )

Η τελευταία απόστροφος του αποστόλου Ιακώβου μου δίνει την ευκαιρία να περάσω σε κάτι άλλο εξίσου σημαντικό με την υπόκριση των Φαρισαίων. Αυτή αφορά μια διδασκαλία που εξήρε το κοσμικό φρόνημα και την αλόγιστη ζωή και η οποία ως επί το πλείστον παρατηρούνταν στις αυλές του Ηρώδη!

Τους οπαδούς αυτής της διδασκαλίας τους βλέπουμε συνέχεια μπροστά μας, στην κυριολεξία σκοντάφτουμε επάνω τους αφού είναι της ρήσεως εκείνης που λέει,

«ας φάγωμεν και ας πίωμεν, διότι αύριον αποθνήσκομεν». Οι παρέες μαζί τους ας μη πλανώμεθα, γίνεται από αγνωσία Θεού και οδηγεί στην καταστροφή διότι: «Φθείρουσι τα καλά ήθη αι κακαί συναναστροφαί». (Α΄Κορ.15:32,33 )

Άρα λοιπόν ο αγιασμός  του σώματός, του πνεύματός  και της ψυχής μας είναι το άλλο μεγάλο θέμα που θα πρέπει να προσέχουμε, «διότι άνευ πίστεως και του αγιασμού ουδείς δύναται να ίδει το πρόσωπο του Θεού».

Το ενδιαφέρον  τον Ιησού Χριστού δεν είναι οι απαστράπτουσες και υπέρλαμπρες οικοδομές αλλά η οικοδομή ενός χριστιανού σε «οίκο πνευματικό», για να είναι αυτός ναός του Θεού και να κατοικεί το Πνεύμα το Άγιο μέσα του με το οποίο να  προσφέρει «πνευματικές θυσίες ευπρόσδεκτους εις τον Θεό δια Ιησού Χριστού».        (Α΄Πέτρ. β΄5) Διότι «ο Θεός είναι Πνεύμα και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνωσι» (Ιωάν.4:24) έτσι ώστε, να έχει πάντοτε  κοινωνία ο πιστός του Θεού, «με τα του Πατρός και μετά του Υιού αυτού».

( Α΄Ιωάν.1:3) Αυτό θα τον κάνει να παραμένει πάντοτε σταθερός και αμετακίνητος στην υγιαίνουσα διδασκαλία των αποστόλων χωρίς να είναι ποτέ «παρασυρόμενος και δελεαζόμενος»…( Ιάκ.1:14)

Παρασύρεται κάποιος διότι πειράζεται από τις ίδιες του τις επιθυμίες και αργά η γρήγορα αναζητά τις αμαρτωλές επιθυμίες που κρύβει μέσα του, λαχταρά ν’ αποχτήσει ότι τα μάτια του βλέπουν και υπερηφανεύεται για τα οποιαδήποτε γήινα αγαθά έρχονται στην κατοχή του. (Α΄Ιωάν.2:16)

Έτσι καταλήγει στο να υπηρετεί το φρόνημα της σαρκός που είναι  μοιχεία, πορνεία, ακαθαρσία, ασέλγεια,  ειδωλολατρεία, φαρμακεία, έχθραι, έριδες, ζηλοτυπίαι, θυμοί, μάχαι, διχοστασίαι, αιρέσεις, φθόνοι, φόνοι, μέθαι, κώμοι, και τα όμοια τούτων, «περί των οποίων» λέει ο απόστολος Παύλος «σας προλέγω, καθώς και προείπον, ότι οι τα τοιαύτα πράττοντες βασιλείαν Θεού δεν θέλουσι κληρονομήσει». (Γαλ. 5:19-21)

Προσέχετε από το φρόνημα των Σαδδουκαίων

Τελευταία άφησα να ερευνήσουμε  το φρόνημα των Σαδδουκαίων μιας τάξης ανθρώπων που έζησαν στην εποχή του Ιησού και δίδασκαν πως δεν υπάρχει ανάσταση.

Σήμερα επίγονους  των Σαδδουκαίων και θερμούς υποστηρικτές της διδασκαλίας τους  βλέπουμε πάρα πολλούς,  σε όλες σχεδόν τις θρησκείες , δόγματα και αιρέσεις. Οι ίδιοι δεν θέλουν να εισέλθουν στην Βασιλεία των Ουρανών και εμποδίζουν την είσοδο και σε πολλούς άλλους. Παρείσακτοι άνθρωποι, ψευδόχριστοι και ψευδοδιδάσκαλοι, λύκοι βαρείς μη φειδόμενοι του ποιμνίου.

Με τις απίστευτες αντιλογίες τους θα αφανιστούν όπως ο Κορέ! ( Αρ.16:1) Αφού προσπαθούν να ανατρέψουν την ελπίδα του ερχομού του Σωτήρα Χριστού απομακρύνοντάς την από τις καρδιές των πιστών με κάθε τρόπο.

Ο θάνατος καταργήθηκε με την σταύρωση του Ιησού Χριστού επάνω στον σταυρό του Γολγοθά και την ανάστασή του από τους νεκρούς. Το γεγονός αυτό είναι και η πεμπτουσία του Χριστιανισμού ο οποίος χαρμόσυνα αναγγέλλει την αποκατάσταση των πάντων, την προσδοκία της αναστάσεως των νεκρών και της μελλοντικής άφθονης ζωής που χαρίζει ο Θεός, ( σύμβ. της Πίστεως)‘. Άλλωστε ο απόστολος Παύλος σε επήκοον όλων αυτών που αντιλέγουν ως προς την ανάσταση μας λέει. Εάν εν ταύτη τη ζωή μόνον ελπίζωμεν εις τον Χριστόν, είμεθα ελεεινότεροι πάντων των ανθρώπων. (1Κορ.15:19 )

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους πως, είτε το θέλουμε, είτε όχι,  το σχέδιο του Θεού κινείται μεταξύ της σταύρωσης του Ιησού της ανάστασής Του από τους νεκρούς και της συντέλειας του αιώνος. Και αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μένει να δούμε  το πότε!

Με την ευκαιρία να αναρωτηθούμε και το εξής:

Εάν όλες οι προφητείες που αφορούσαν την πρώτη έλευσή του Χριστού εκπληρώθηκαν στο πρόσωπο του Ιησού και αυτό είναι αποδεκτό από τους πάντες, ΓΙΑΤΙ να μην εκπληρωθούν και οι προφητείες που αναφέρονται στην δεύτερη παρουσία του και στα γεγονότα που μεσολαβούν έως την έλευσή του;

Τα σημεία της παρουσίας του Ιησού Χριστού

Όλα τα ποιο πάνω γράφτηκαν γα να τονίσουμε την σπουδαιότητα που έχουν τα λόγια του Ιησού Χριστού στο σύνολό τους, ΓΙΑΤΙ εάν όπως εξηγήσαμε, δεν απομακρυνόμαστε από τις ζύμες των Φαρισαίων, των Σαδδουκαίων και των Ηρωδιανών,  ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΝΑ ΞΕΡΑΜΕ ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ. Εάν όμως προσέχουμε στους εαυτούς μας όπως και σε όσα περιγράφονται από την Αγία Γραφή που φανερώνουν τον ερχομό του Κυρίου, τότε Το «προσέχετε να μην σας πλανήση τις» ως προτροπή από τον Ιησού θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα.

Ας γνωρίσουμε τώρα τα σημεία που θα προηγηθούν της ελεύσεως του Ιησού Χριστού σε αρκετά από τα οποία και ο ίδιος αναφέρεται. Εάν υπάρχουν άνθρωποι που αμφιβάλλουν για την πιστότητα του προφητικού λόγου, ο απόστολος Πέτρος λέει ότι: «ΔΕΝ ήλθε ποτέ προφητεία εκ θελήματος ανθρώπου, αλλ’ υπό του Πνεύματος του Αγίου κινούμενοι ελάλησαν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού». (Β΄Πέτ.1:21 )

Σε ότι αφορά τον λαό του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ και τον  Ναό

– Η άλωση της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους, ( Ψαλ.79:1 Μιχ. 3:12 Λουκ.19:41-44, 21:20)

– Η  καταστροφή του ναού του Σολομώντος, ( Ματθ.24:1,2 Λουκ.21;26 )

 – Ο διασκορπισμός του λαού Ισραήλ σε όλα τα έθνη κάνοντάς τους ο Θεός παροιμία και αίνιγμα μεταξύ πάντων των λαών, (Δευτ. 28:37  Α΄Βας.9:7  Β΄Χρον.7:20 Ψαλ.44:14  Ιερ.24:9,29:18)

– Η επανασύσταση του κράτους του Ισραήλ όταν θα έρθει το πλήρωμα των εθνών. ( Ιερ.3:18 Ιεζ.36:24, 37:21-22,25, 38:8 Ζαχ.10:6 Λουκ.21:24 Ρωμ. 11:25-27 )

– Στους τελευταίους χρόνους η Ιερουσαλήμ πεδίο  τριβής και συγκρούσεων με τους γειτονικούς λαούς, ενώ και οι Ισραηλίτες κακοπαθούν (Ησα.51:21-23 Ζαχ.12:2)

-Η σωτηρία του λαού Ισραήλ ( Ιωήλ 2:19,23  Β΄Κορ.3:16 Εβρ.8:8, 10:16 Ψαλ.14:7 Ησα.59:20,21 Ιερ.24:7,31:31 Ζαχ.12:10)

Προφητείες που αφορούν τους ανθρώπους των έσχατων καιρών

-Η απίστευτη αλλαγή στον χαρακτήρα και στην συμπεριφορά των ανθρώπων προς το χειρότερο καθώς πλησιάζει το τέλος αυτού του κόσμου, ( Α΄Τιμ.4:1  Β΄Τιμ.3:1  Β΄Πέτ.3:3 Ιούδ.1:18  Ματθ.24:37 Λουκ.17:26-30  Γέν.6:5)

-Πείνες, λοιμοί, πόλεμοι ενώ θα γίνονται και σεισμοί  κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυροί ( Ματθ. 24:7  Μάρκ.13:8  Λουκ.21:9-11  Αποκ.15-21 , 16:1-3,18, 19:19)

Και:

-φαινόμενα που θα επηρεάσουν την κατάσταση στον πλανήτη,( Ιωήλ 2:31 Πραξ. 2:20 Αποκ.8:7-12 , 16:3-4, & 16:8-12,18)

-ταραχές και ακαταστασίες,( π.χ. έλειψει τροφίμων, ακρίβεια), ( Μάρκ.13:8  Λουκ.21:9-12 Α΄Θεσς.5:3  Αποκ. 6:4 -5)

Τα φαινόμενα αυτά θα διαμορφώσουν το κατάλληλο έδαφος για την:

– Αναβίωση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ( Ευρωπαϊκή Ένωση) ( Δαν.2:40-44 7:23)

– Και τον ερχομό ενός παγκόσμιου δικτάτορα του αντίχριστου ο οποίος θα αναλάβει την αρχηγία της Ένωσης. Αυτός με την βοήθεια του ψευδοπροφήτη ( ενός παγκόσμιου θρησκευτικού ηγέτη) θα γίνουν αίτιοι δεινών και  θλίψεως για το ανθρώπινο γένος που όμοιά της δεν υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει από καταβολής κόσμου. ( Δαν.7:7-8 & 24-25, 9:24-27, 11:36, Β΄Θεσσα.2:3-12 , Α΄Ιωάν.1:7,2:18,22  Αποκ.13:18, 17:12-13)

– Η πλήρης αποστασία των ανθρώπων από το θέλημα του Θεού. ( Β΄Θεσσα.2:3-12)

Πριν από την εμφάνιση του αντίχριστου  ο Θεός ξετυλίγει Το σχέδιο της σωτηρίας Του το οποίο γίνεται αντιληπτό με τα εξής σημεία

– Η Έγχυσης του  Αγίου Πνεύματος (Παρ. 1:23  Ιεζ. 36:27 Ιωήλ 2:29 Ματθ. 3:11 ,12:28 Λουκ. 24:49  Πράξ. 2:4, 4:31, 8:17, 10:44, 11:15, 19:6  Ρωμ. 15:19, Α΄Κορ. 2:4 &12, 12:4, B΄Κορ. 1:22 κτλ.)

– Διωγμοί και δοκιμασίες της εκκλησίας του θεού και των πιστών του Ιησού Χριστού ( Ματθ. 24:9-10, Μάρκ.13:9-13, Λουκ.13:12-19, Δαν.7:21)

-το κήρυγμα του ευαγγελίου προς σωτηρία σε όλα τα έθνη, αλλά και προς μαρτυρία ως σημείο τέλους. ( Μάρκ. 13:10)

– Η αρπαγή της εκκλησίας της Φιλαδελφείας στους ουρανούς, προς αποφυγή της μελλοντικής οργής του Θεού επί της γης,( της περιόδου του αντίχριστου), διότι δεν πίστεψαν οι άνθρωποι στον Λόγο Του και παρέμειναν στις αμαρτίες τους.

(Ματθ. 24:36-42, Πράξ.1:9-11, Ιωάν.14:1-6, Α΄Κορ.15:51-52, Α΄Θεσσα. 4:13-18 Τίτον 2:13 Εβρ.9:27-28, Α΄Ιωάν.3:2, Α΄Θεσσα. 5:1-4)

Από τα ποιο πάνω στοιχεία που παραθέτω μπορεί ο καθένας να  βοηθηθεί και να ξεκινήσει από μόνος του μια  ακόμη ποιο λεπτομερή μελέτη για το κάθε σημείο η προφητεία  ξεχωριστά.

Είθε ο Θεός του ελέους να μας αυξήσει όλους στην γνώση του ευαγγελίου και στην χάρη του Ιησού Χριστού έως την ημέρα της παρουσίας Του.

Από fonhbowntos.gr Αύγουστος 9, 2012 Τα σημεια των καιρων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ