Διότι θέλει εγερθεί έθνος επί έθνος

Ματθαίος 24:6-8 

6 Θέλετε δε ακούσει ( ότι θα γίνουν ) πολέμους και φήμας (αναγγελίες ) πολέμων· προσέχετε μη ταραχθήτε· επειδή πάντα ταύτα πρέπει να γείνωσιν, αλλά δεν είναι έτι το τέλος.
7 Διότι θέλει εγερθή (θα ξεσηκωθεί εναντίον) έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν…..
8 πάντα δε ταύτα είναι αρχή ωδίνων. (σαν τους πρώτους πόνους της γέννας)

Η προφητεία αυτή, που είναι λόγια του ίδιου του Ιησού Χριστού, μεταφέρεται από τον μαθητή Του απόστολο και ευαγγελιστή Ματθαίο η Λευί υιό του Αλφαίου στο ευαγγέλιό του γύρω στα 55-60μ.χ., καθώς και από τους ευαγγελιστές Μάρκο τον ανιψιό του Βαρνάβα (48-52μ.χ.) και τον Λουκά τον ιατρό, (πριν από το 70μ.χ.) οι οποίοι αμφότεροι υπήρξαν μαθητές και συνεργάτες του Πέτρου και του Παύλου.

Ο σκοπός της προφητείας και η εικόνα του τέλους

ΣΚΟΠΟΣ του Ιησού είναι να κρατήσει σε εγρήγορση του μαθητές και ακριβώς επειδή η αποστολή τους θα ήταν ξεχωριστή, τους αφυπνίζει λέγοντάς τους την αλήθεια για το τι θ’ άκουγαν και τι θα έβλεπαν στον μέλλον, ώστε να μην θορυβηθούν και σκανδαλισθούν. (Ματθ.24:25) Ο Ιησούς  αντιλαμβανόμενος προφανώς την ανησυχία των μαθητών, τους έλεγε: «Οράτε μη θροείσθε (από το κείμενο) » που σημαίνει «προσέχετε να μην ταραχθείτε».

ΔΕΝ τους ζητάει να μην φοβούνται…! Άλλωστε δεν υπάρχει πόλεμος που να μην τρομάζει τους ανθρώπους, είτε αυτοί είναι του Θεού, είτε είναι στρατιώτες που εμπλέκονται άμεσα σε μάχες, είτε άοπλοι και αθώοι πολίτες.

Τους λέει όμως να μην ανησυχούν, βλέποντας να συμβαίνουν αυτά που περιγράφει στα εδ. 6&7 …..Για να έρθει το «τέλος,» τους έλεγε, ότι θα έπρεπε να γίνουν«πείναι, λοιμοί και σεισμοί κατά τόπους» και επί πλέον «ταραχαί», (Μάρκ.13:7-8) «ακαταστασίες» και «φόβητρα και σημεία μεγάλα από του ουρανού», (Λουκ.21:9-10) όπως οι ευαγγελιστές Μάρκος και Λουκάς επισημαίνουν, που θα έπαιρναν με βάση τα λεγόμενά τους διαστάσεις φαινομένων. Και πάλι αυτά θα έμοιαζαν ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ!

Διότι ΠΡΩΤΑ  θα πρέπει «το ευαγγέλιο της βασιλείας να κηρυχθεί σε ολόκληρη την οικουμένη για μαρτυρία σε όλα τα έθνη και ΤΟΤΕ, θάρθει το τέλος». (Ματθ.24:14,Μάρκ.13:10)

Τους γνωρίζει τα πάντα για να μην πλανώνται, να γίνονται έτοιμοι, να έχουν θάρρος, ζωντανή ελπίδα και προσήλωση στην δευτέρα παρουσία Του, καθώς ο ίδιος τους υποσχέθηκε ότι θα έρθει και πάλι γι’ αυτούς. (Ιωάν.14:3, 27,16:33) Με όπλο λοιπόν την γνώση του Ιησού Χριστού που χωρίς άλλο συνετίζει, ο καλός αγώνας της πίστεως μπορεί να γίνεται δοξάζοντας τον Θεό αδιαλείπτως με το σώμα, την καρδιά και την ψυχή, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ((Β΄Τιμ.2:3-7, Α΄Θεσ.3:5-23)(Παρ.2:6,Ιωάν.8:32)

Τα χαρακτηριστικά της προφητείας που πρέπει να προσέξουμε

Τα λόγια του Ιησού Χριστού κάνουν αναφορά σε πολέμους που θα κάνουν οι άνθρωποι μεταξύ τους, οι οποίοι όταν αυτοί εμφανιστούν, θα σηματοδοτήσουν το τέλος των «έσχατων καιρών», δίνοντας έτσι απάντηση στα σχετικά ερωτήματα των μαθητών περί της «συντέλειας του αιώνα».

Όπως είναι διατυπωμένη η προφητεία και από τους τρεις ευαγγελιστές, αυτή “δείχνει” την έναρξη μιας εποχής η οποία θα χαρακτηρίζεται από πολέμους, όπου έθνη, μεγάλες αυτοκρατορίες και συνασπισμοί κρατών, θα συγκρούονται με σφοδρότητα. Με αυτό το κριτήριο βλέπουμε, πως η ιστορία, έχει κιόλας καταγράψει πολέμους, οι οποίοι πραγματικά από κάποια περίοδο και μετά αφ’ ότου ξεκίνησαν, πήραν μεγάλη έκταση, δημιούργησαν απεριόριστα θύματα κι έδωσαν άλλη τροπή στην ιστορία του ανθρώπου, αλλάζοντας και τον χαρακτήρα του ακόμη, κυρίως όμως προς το χειρότερο! (Β΄Τιμ.3:1-17)

Πολλοί ισχυρίζονται, πως οι πόλεμοι γινόντουσαν πάντοτε… έτσι ρωτούν: Γιατί άραγε τα «σημεία» που λέει ο Χριστός να δείχνουν π.χ. την εποχή μας και όχι κάποια άλλη στο μέλλον η ακόμα και τίποτα; Όσοι ταυτίζονται με αυτή την άποψη, θα τους παρακαλούσα, να μπουν στον κόπο να ερευνήσουν, το τι ακριβώς συνέβαινε και τι επικρατούσε σε κάθε περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας, ίσως τότε ν’ άλλαζαν γνώμη…

Ερευνώντας την ιστορία από την αρχή

Για να προσδιορίσουμε τις περιόδους που συμβαίνουν τα σημεία των εδ. 6 & 7 θα πρέπει να ξετυλίξουμε το κουβάρι από πολύ παλιά από την αρχή της ιστορίας και το τι συνέβαινε με την επικράτηση των λαών στα αρχαία χρόνια.

Αυτό που είδα εγώ, κάνοντας αυτή την έρευνα και μετά διαπίστωσα, πως ΑΠΟ το 1000π.χ. όπου οι Ασσύριοι κι ακολούθως οι Βαβυλώνιοι, οι Μηδοπέρσες, οι Έλληνες και τελευταία οι Ρωμαίοι, που κι αυτοί κατακτήθηκαν, πρώτα το δυτικό κομμάτι της απέραντης αυτοκρατορίας τους  το 411μ.χ. κι έπειτα το ανατολικό το 1453μ.χ. ΩΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Συνεπώς, πόλεμοι με χαρακτηριστικά της προφητείας που εξετάζουμε ΔΕΝ παρουσιάζονται μεταξύ των δύο χρονολογιών που είδαμε και για ένα μεγάλο διάστημα 2500 ετών, δηλαδή από το 1000π.χ έως τον 15ο αιώνα μ.χ.

Φτάνοντας στην εποχή που αναζητάμε

Τον 14ον αιώνα θεωρώ πως άρχισαν να διαφαίνονται για τα καλά τα σημεία της προφητείας. Το 1453 τελειώνει ο εκατονταετής πόλεμος ανάμεσα στην Αγγλία και την Γαλλία, (1337-1453) ενώ την ίδια χρονιά καταλύεται η ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία από τους Οθωμανούς Τούρκους, όπου με την κατάκτησή τους αυτή ταρακούνησαν την Ευρώπη από τα θεμέλια.  Την ίδια στιγμή καλά κρατούσαν οι αιμοσταγείς σταυροφορίες των Δυτικών, που κράτησαν από τον 11ο έως τον 15ο αιώνα, αλλάζοντας με όσα γίνονταν το status για πολλούς λαούς. Αυτοί απαλλαγμένοι για πρώτη φορά μετά από αιώνες από τους μόνιμους κατακτητές τους, όπως ήταν τελευταία οι Ρωμαίοι, όσο μικροί και να ήταν, τίποτα πλέον δεν θα τους εμπόδιζε να εμπλακούν σε αψιμαχίες και πολέμους  μεταξύ τους, προκειμένου ο καθένας για τον δικό του λόγο να επικρατήσει εις βάρος του άλλου. Αυτό πάλι είχε σαν αποτέλεσμα οι πόλεις- κράτη να μεταμορφωθούν, να μεγαλώσουν και στην θέση τους να σχηματιστούν τα έθνη, όπως περίπου τα γνωρίζουμε σήμερα, βγαλμένα όμως μέσα από σφοδρότατες συγκρούσεις, που καθώς περιγράφω ποιο κάτω, εκπληρώνουν τα λόγια του Ιησού…..

Τον εκατονταετή Άγγλο-Γαλλικό πόλεμο ακολούθησαν ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος και οι Βενετουρκικοί, που αμφότεροι με  κάποιες μικρές διακοπές κράτησαν 300 χρόνια! (1500-1878) Ο τριακονταετής, με την Γαλλία εναντίον της Γερμανίας έχοντας μάλιστα πάρει και θρησκευτικές διαστάσεις. (1618-1648) Ο Γαλλοΐσπανικός, (1667) ο Μεγάλος Βόρειος πόλεμος όπως ονομάστηκε, αφού ενεπλάκησαν για χάρη των Σουηδών και των Ρώσων ολόκληρη η ΒΑ Ευρώπη (1700) και άλλες πολλές μείζονος χαρακτήρα συγκρούσεις, με το θέατρο του πολέμου να είναι πάντοτε στην Ευρώπη εξ αιτίας της Ισπανικής διαδοχής. (1701-1714) Τον Επταετή Πόλεμο (1756-1763) που έφερε αντιμέτωπες την Πρωσία και την Μεγάλη Βρετανία από την μια πλευρά, με την Γαλλία την Αυστρία και την Ρωσία από την άλλη και με την εμπλοκή πολλών άλλων μικρότερων κρατών, που έκανε τον πόλεμο να εξελιχθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, στην Βόρεια Αμερική, την Κεντρική Ευρώπη, την Καραϊβική, την Ινδία καθώς και στις παγκόσμιες θάλασσες. Ενώ όλοι έχουμε διαβάσει για τους Ναπολεόντειους πολέμους (1805) και τους Βαλκανικούς… (1913-1914)) Και βέβαια δεν έλειψαν οι πόλεμοι και πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα ο Σινοΐαπωνικός (1894), ο Πόλεμος του Ειρηνικού, γνωστός και ως Πόλεμος του Νιτρικού Κάλιου, μεταξύ της Χιλής από τη μία πλευρά και των συνασπισμένων δυνάμεων του Περού και της Βολιβίας από την άλλη (1879-1884), ο Ρωσοΐαπωνικός, (1914) με αποκορύφωμα τους ΔΥΟ σοβαρότατους παγκόσμιους πόλεμους με τα εκατομμύρια των θυμάτων του 1914 και 1939 για να εκπληρωθεί ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ  η προφητεία.

ΛΕΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΔΙΟΤΙ:

ΑΝ ΚΑΙ φτάσαμε, μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου του σφοδρότερου μέχρι τώρα που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, στο έτος 1945 μετά τον Χριστό, παρατηρούμε ότι «το τέλος» η όπως αλλιώς λέγεται «η συντέλεια του αιώνα» δεν ήρθε. Έχουμε πει πως αυτό για να γίνει, θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να μαρτυρηθεί  το ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη, διότι πρέπει να κηρύττετε μέχρι να σωθούν οι προσδιορισμένες ψυχές που είναι για την Βασιλεία του Θεού. ΟΜΩΣ στο διάστημα που απέμεινε από τότε (1945) έως να ολοκληρώσει την αποστολή του το ευαγγέλιο ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ότι οι άνθρωποι ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ για έναν ακόμα σφοδρότατο παγκόσμιο πόλεμο, επειδή ο κόσμος μας δεν βγήκε το ίδιο όπως ήταν πριν από τους δυο προηγούμενους πολέμους, παρά την τεχνολογική επανάσταση, την πρόοδο και τον πολιτισμό που σημειώθηκε σ’ όλους τους τομείς.

 Πως αυτοί οι πόλεμοι άλλαξαν τον χαρακτήρα των ανθρώπων (Β΄Τιμ.3:1-17)

Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος γνωστός ως ο Μεγάλος Πόλεμος, όπως λεγόταν πριν το ξέσπασμα του Δεύτερου Πολέμου, ήταν μια γενικευμένη σύγκρουση των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων που διήρκεσε από τον Αύγουστο του 1914 ως τις 11 Νοεμβρίου 1918. Οι Ενωμένες Δυνάμεις (κυρίως η Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία, η Ρωσία ως τις αρχές του 1918 και από το 1917 οι ΗΠΑ) νίκησαν τις Κεντρικές Δυνάμεις (Γερμανία, Αυστροουγγαρία, Οθωμανική Αυτοκρατορία και Βουλγαρία) και οδήγησαν στην κατάρρευση τεσσάρων αυτοκρατοριών και σε ριζικές αλλαγές στον χάρτη της Ευρώπης. Τα θύματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανήλθαν σε 9 εκατομμύρια.

Όσοι λοιπόν λένε, ότι «πάντοτε γινόντουσαν πόλεμοι» η πως οι άνθρωποι «απλά πολέμησαν και μετά πήγαν στα σπίτια τους», το κάνουν με σκοπό ν’ αποδυναμώσουν το μήνυμα της προφητείας! Να σκέφτονται όμως, ότι αυτοί ειδικά οι πόλεμοι και όλη αυτή η φρίκη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου ήταν που πυροδότησε κι άλλα κατά την Αγία Γραφή συγκλονιστικά σημεία, που με αναφορά στους ίδιους τους ανθρώπους λέει, ότι «τις έσχατες ημέρες αυτοί θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι βλάσφημοι …» (Β΄Τιμ.3:1-17) και αυτό γιατί ΆΛΛΑΞΑΝ, πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά τα έθνη, προκαλώντας μια συγκλονιστική κρίση συνείδησης στους ανθρώπους, όπως:

Άρνηση των παραδοσιακών αξιών κάνοντας σημαία τους την ανηθικότητα. Φυγή στο παράλογο, σε αδιέξοδα  πάθη και τις αυτοκτονίες. Αμφισβήτηση της κατεστημένης κοινωνικής τάξης και αναζήτηση εξόδου στη γενική ανατροπή με την βία, τις επαναστάσεις, τα πραξικοπήματα και τις ταραχές!! (Μάρκ.13:7-8, Λουκ.21:9-10)

Χωρίς να κάνουν την παραμικρή προσπάθεια οι άνθρωποι ν’ αλλάξουν την εικόνα τους αυτή, (Α΄Θεσ.5:3) οδηγήθηκαν μετά από λίγα χρόνια στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, σ’ ένα ακόμα μεγαλύτερο μακελειό που συγκλόνισε όλο τον κόσμο και χαράχτηκε στις μνήμες πολλών γενεών με τα μελανότερα χρώματα έως σήμερα, επαληθεύοντας για άλλη μια φορά τον Ιησού Χριστό για ότι μας προειδοποίησε.

«Φήμες πολέμων»: ΔΥΟ λέξεις που περιγράφουν ένα φαινόμενο

  1. Στο εδ.6  διαβάζουμε την φράση «Θέλετε δε ακούσει πολέμους» που σημαίνει σύμφωνα και με το αρχαίο κείμενο, «να έχετε τον νου σας ότι θα γίνουν πόλεμοι», κάτι που εξακριβώσαμε με όσα είπαμε ποιο πάνω, προσδιορίζοντας την εποχή που ξεκίνησαν με τα χαρακτηριστικά της προφητείας που ξεχωρίσαμε, γύρω από τον 14ο αιώνα. Στην συνέχεια διαβάζουμε επίσης Και το
  2. «φήμας πολέμων», όπου το «φήμας» έχει την έννοια της «είδησης», της «αναγγελίας» και κυρίως της «προετοιμασίας» για πολέμους.

Παρατηρούμε δηλαδή πως ΔΕΝ αρκείται ο Ιησούς μόνο στην αναγγελία της πραγματοποίησή τους «Θέλετε δε ακούσει πολέμους» αλλά συμπεριλαμβάνει  ως σημείο ΚΑΙ τις προετοιμασίες που θα γίνονταν για πολέμους, «φήμας πολέμων», αφού εξ αιτίας τους ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΣ.

Για να γίνουν επί παραδείγματι οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, θα έπρεπε να διατεθούν χρήματα. Η κούρσα που είχαν επιδοθεί  σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, οι κρατούντες το μαχαίρι και το πεπόνι, σε συνδυασμό με τις συνεχείς απαιτήσεις για την τελειοποίησή τους, επέφεραν τρομερές οικονομικές κι άλλες επιπτώσεις, που εξ αιτίας τους υπέφεραν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι πληθυσμοί.

Κοιτάξτε, τι προετοιμασίες (εδ.6) έγιναν Πριν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο την στιγμή μάλιστα που δεν συνέτρεχαν φανεροί λόγοι για να οδηγηθούν σ’ αυτόν.

Από τις αρχές του 20ου αιώνα όλες οι Μεγάλες Δυνάμεις ρίχτηκαν σε έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των ενόπλων τους δυνάμεων. Στη Βρετανία οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 30% μέσα στη δεκαετία 1890-1900. Το 1913 ήταν 140% υψηλότερες από ότι το 1887. Η Γερμανία, στα μέσα της δεκαετίας του 1890, δαπανούσε 90 περίπου εκατομμύρια μάρκα κάθε χρόνο για το πολεμικό της ναυτικό. Το 1913 είχε ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια μάρκα. Και οι άλλες Μεγάλες Δυνάμεις δεν πήγαιναν πίσω. Πίσω από τις καθησυχαστικές θεωρίες για τις “Μεγάλες Χίμαιρες”, οι άρχουσες τάξεις προετοιμάζονταν πυρετωδώς για τον Μεγάλο Πόλεμο.

ΕΠΙΣΗΣ να μην ξεχνάμε πως οι προετοιμασίες για πολέμους έχουν και πολιτικές προεκτάσεις, αφού πόλεμοι δεν γίνονται, χωρίς τις λυκοσυμμαχίες όπως τις λέω εγώ, η δράση των οποίων απ’ ότι διαπιστώνεται και στις ημέρες μας, πολλαπλασιάζουν τον φόβο, φέρνοντας σε απόγνωση όλο τον κόσμο, όχι όμως και τους πιστούς που προσέχουν στα λόγια του Κυρίου που έλεγε, «προσέχετε να μην ταραχθείτε»!

Από τα τέλη του 19ου αιώνα κιόλας οι Μεγάλες Δυνάμεις ξεχύθηκαν σε έναν διπλωματικό αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν φίλους και συμμάχους. Το 1882 η Αυστρία, η Γερμανία και η Ιταλία υπέγραψαν ένα σύμφωνο «αμοιβαίας συνεργασίας». Το 1907 η Γαλλία η Ρωσία και η Μεγάλη Βρετανία συνέστησαν την «Τριπλή Αντάντ». Οι συμμαχίες και τα στρατόπεδα που αιματοκύλησαν την Ευρώπη το 1914-1918 είχαν διαμορφωθεί χρόνια πριν.

Οι ετοιμασίες για το Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο  κράτησαν 25 περίπου χρόνια έως το 1914 δείχνοντας, τι σημαίνει στην πράξη η αλλιώς πως εκπληρώνονται τα λόγια του Ιησού, ο οποίος με μόλις δύο λέξεις το «φήμας πολέμων» του (εδ.6), περιέγραψε ένα φαινόμενο  με όλα τα σκληρά επακόλουθα που περιγράψαμε.

Καθώς είδαν ότι είχαν όσα χρειάζονταν για να ξεκινήσουν τις μεταξύ τους εχθροπραξίες, το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη εκπληρώνοντας γι’ άλλη μια φορά το εδ. 7 που λέει, «θέλει εγερθή (θα ξεσηκωθεί εναντίον)έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλεία».

Τότε συνέβη το απίστευτο: Δουκάτα, Πριγκιπάτα, Σουλτανάτα, Εμιράτα, Βασίλεια και Αυτοκρατορίες ξεσηκώθηκαν το ένα εναντίον του άλλου…

Έχοντας η Αυστροουγγαρία την υποστήριξη της Γερμανίας διέταξε γενική επιστράτευση, κήρυξε τον πόλεμο (28 Ιουλίου) κατά της Σερβίας και βομβάρδισε το Βελιγράδι. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο πόλεμος γενικεύτηκε. Στην επιστράτευση της Ρωσίας 30 Ιουλ. απάντησε η Γερμανία με κήρυξη πολέμου εναντίον της 1 Αυγ. καθώς και εναντίον της Γαλλίας 3 Αυγ. Θέλοντας να εισβάλει στη Γαλλία, παραβίασε την ουδετερότητα του Βελγίου. Το γεγονός αυτό ενέπλεξε στον πόλεμο την Αγγλία, σύμμαχο του Βελγίου, που κήρυξε τον πόλεμο κατά της Γερμανίας 4 Αυγ. Στη συνέχεια, η Αυστροουγγαρία κήρυξε τον πόλεμο κατά της Ρωσίας 5 Αυγ., η Σερβία κατά της Γερμανίας 6 Αυγ., το Μαυροβούνιο κατά της Αυστροουγγαρίας 7 Αυγ. και κατά της Γερμανίας 12 Αυγ., η Γαλλία και η Αγγλία κατά της Αυστροουγγαρίας 10 Αυγ., η Ιαπωνία κατά της Γερμανίας 28 Αυγ., η Αυστροουγγαρία κατά της Ιαπωνίας 25 Αυγ. και κατά του Βελγίου 28 Αυγ.. Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο κατά της Τουρκίας 1 Νοεμ. και ακολούθησαν οι σύμμαχοί της 5 Νοεμ., Η Ελλάδα μπήκε στον πόλεμο στις 28 Ιουνίου 1917

Τον Νοέμβριο του 1914 καταλήφθηκε η νότια περιοχή του Ιράκ η Βασόρα που άνηκε μέχρι τότε στους Οθωμανούς

Το 1916 οι Ρώσοι κατέλαβαν την περιοχή της Αρμενίας και την Τραπεζούντα(18 Απριλίου).

οι Άγγλοι, κατόρθωσαν να εξεγείρουν τους Άραβες και σταδιακά να θέσουν όλη την περιοχή μέχρι και βόρεια της Δαμασκού υπό συμμαχικό έλεγχο: η Βαγδάτη καταλήφθηκε στις 11 Μαρτίου 1917 και τα Ιεροσόλυμα στις 17 Νοεμβρίου 1917.

Στα 1914, αγγλικές και γαλλικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν στο γερμανικό Καμερούν (Αύγουστος)

Η Ιαπωνία επιτέθηκε κατά της γερμανικής αποικίας Τσιγκ – Τάο στις κινέζικες ακτές και την κατέλαβε (Νοέμβριος).

Οι σύμμαχοι της Αντάντ κατέλαβαν τη Νέα Γουινέα και τη Σαμόα.

για την οικονομία της κουβέντας μας δεν γίνεται ν’ αναφερθώ στις προετοιμασίες των χωρών που θα έπαιρναν μέρος στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, όμως αυτός απέδειξε την πολλοστή εκπλήρωση της προφητείας, όπως ακριβώς την είδαμε στον Ματθαίο Κεφ 24:6-8 που για να θυμίσω πάλι λέει:

6 Θέλετε δε ακούσει ( ότι θα γίνουν ) πολέμους και φήμας (αναγγελίες ) πολέμων· προσέχετε μη ταραχθήτε· επειδή πάντα ταύτα πρέπει να γείνωσιν, αλλά δεν είναι έτι το τέλος.
7 Διότι θέλει εγερθή (θα ξεσηκωθεί εναντίον) έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν…..

Είδαμε από την ανάλυση που κάνουμε, ότι ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει το εδ. 7 χωρίς την έντονη παρουσία του εδ.6  η αλλιώς σαν να λέμε, ΔΕΝ γίνονται πόλεμοι, εάν στην κυριολεξία δεν πτωχεύουν τους λαούς για την προπαρασκευή τους.

Υποψίες για Γ΄Παγκόσμιο πόλεμο

Είπαμε και ποιο πάνω, πως έχουμε ενδείξεις, ότι οι άνθρωποι προετοιμάζονται και για Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο, αφού οι προθέσεις τους για επικυριαρχία σε πηγές ενέργειας ανά τον κόσμο και ηγεμονισμό, δεν κρύβονται πλέον. Το ίδιο δεν κρύβουν και την ποιοτική και ποσοτική αύξηση των στρατιωτικών τους οπλοστασίων, προκειμένου να τρομάζουν οι μεν τους δε και ο ένας τον άλλο. Από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, που ήταν μέχρι το 1989  το αντίπαλο δέος του δυτικού κόσμου έως σήμερα, τα όπλα που έχουν αναπτύξει τα κράτη μπορούν να καταστρέψουν την γη 100 φορές, αφού είναι πυρηνικά….!! Ας πούμε πως τότε, με την παρουσία της ΕΣΣΔ δικαιολογούνταν οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί ένθεν κακείθεν, για την διατήρηση έστω μιας ισορροπίας τρόμου προς όφελος της ειρήνης.. (ας το δούμε κι έτσι,) εντάξει….ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ; ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ;;;;;

Παρά τις προσπάθειες ειρήνης που γίνονται με την συγκρότηση διεθνών οργανισμών τύπου ΟΗΕ κ.αλ. για να μην έρθει μεγαλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια κακό εξ αιτίας των πυρηνικών, αυτό δεν γίνεται ν’ αποσοβηθεί, όσο τ’ αρπαχτικά αυτού του κόσμου εξακολουθούν να προπαρασκευάζονται για πόλεμο. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε και όσο και να την εξορκίζουμε απομακρύνοντας αυτές τις σκέψεις από το μυαλό μας, αυτή θα παραμένει ως έχει ζητώντας να μας καταστρέψει. Εμείς, όπως εξηγήσαμε, δεν επαναπαυόμαστε στις καλές προθέσεις των ανθρώπων αλλά συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά της προφητείας με ότι παρατηρούμε γύρω μας, στην κυριολεξία αναπαυόμαστε στα λόγια του Ιησού Χριστού που λέει, «προσέχετε να μην ταραχθείτε»! Στον αντίποδα θα είναι όσοι αμφισβητούν το ευαγγέλιο, οι οποίοι, όπως λέει ο Λουκάς,” θέλουσιν αποψυχεί εκ του φόβου και προσδοκίας των επερχομένων δεινών εις την οικουμένην….” (Λουκ.21:26)

γιαννης μαστοράκος

Σχόλια