οι άνθρωποι θέλουσιν αποψυχεί εκ του φόβου…..

Όταν κάνουμε αναφορές ΣΤΑ ΣΗΜΕΊΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΏΝ, -όπως αυτά αναφέρονται στην Αγία Γραφή,- είναι για να δείξουμε, πως ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ από το ζοφερό κι επικίνδυνο περιβάλλον που ζούμε και τ’ οποίο μέρα με την μέρα ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ! Δεν λέμε να πάρουμε τα όρη και τα βουνά, να φτιάξουμε καταφύγια η να μετακομίσουμε στον Άρη η στο φεγγάρι για να σωθούμε… Να το καταλάβουμε αυτό…Ο Ιησούς Χριστός έλεγε «Δεν παρακαλώ να σηκώσης αυτούς (ενν. τους μαθητές Του) εκ του κόσμου, αλλά να φυλάξης αυτούς εκ του πονηρού.» (Ιωάν.17:15)

Αυτό το έλεγε γιατί ήξερε, πως αν εμείς οι άνθρωποι παραδινόμασταν στον πονηρό τα πράγματα θα ξέφευγαν! (Λουκ.4:6)  ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, δεν βιώνουμε την παρακμή μόνο μιας χώρας η ενός πολιτισμού, όπως παρόμοια μ’ εκείνους που υπήρξαν στο παρελθόν και χάθηκαν αλλά την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΚΜΗ που έχει γνωρίσει ο άνθρωπος και αφορά όλο τον πλανήτη. Αυτό συμβαίνει εξ αιτίας της νέας τάξης πραγμάτων, που έφερε την βίαιη παγκοσμιοποίηση των λαών αφενός και την οριστική κατάπτωση των αξιών από την άλλη! Όσο ψηλά σηκώθηκε η υπερηφάνεια του ανθρώπου για όσα απέκτησε άλλο τόσο βαρύγδουπη θ’ ακουστεί και η πτώση του από κείνα που απότομα θα χάσει..! Η πτώση του, θα τον οδηγήσει  με ακρίβεια στην συντέλεια του «αιώνος τούτου» και στο τέλος «της πονηρής ταύτης Γενεάς.» ΤΟΤΕ ο Χριστός, θα καταργήσει τις κοσμικές εξουσίες μ’ όλους εκείνους «που θεωρούνται άρχοντες των εθνών», γιατί ενώ τους παραδόθηκαν από τον Θεό, αυτοί όλοι, για χάρη των άνομων συμφερόντων τους τις παρέδωσαν στον διάβολο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την οργή του Θεού και να θερίσουν θύελλες. (Μαρκ.10:42) (Λουκ.4:6) (Ωσηέ.8:7, Ρωμ1:18, Αποκ.6:17)

Τα πράγματα είναι ήδη επιβαρυμένα

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον Λόγο Του Θεού, ο οποίος μας προειδοποιεί, πως στους έσχατους καιρούς «τα ΕΘΝΗ θα βρίσκονται σε ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ και ΑΠΟΡΙΑ μεγάλη» εμείς τι έχουμε ν’ αντιτείνουμε; Πως δεν συμβαίνει τίποτα;

Οι ακαταστασίες που δημιουργήσαμε και προκάλεσαν την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού με τις λίγες αξίες κι αρχές που είχαν απομείνει, δεν είναι τίποτα; ΤΙ ν’ αντιπαρατάξουμε στον Λόγο του Θεού για να δικαιωθούμε; Τα διαζύγια που αυξάνουν, τις οικογένειες που διαλύονται, την εγκληματικότητα που είναι στα ύψη, τον έκκλητο βίο, την ανομία, την αμαρτία, την διαφθορά σ’ όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου; Από πού να ξετυλίξουμε το κουβάρι και να μην λερωθούμε! Από την σύγχυση που επικρατεί; Σήμερα δεν ξέρουμε τι είναι σωστό και τι λάθος, δίκαιο η άδικο, αλήθεια η ψέμα, αφού επιβάλλεται με υποκρισία ένας άλλος τρόπος ζωής, διαφορετικός απ’ αυτόν που ξέραμε και που για αιώνες υπήρχε. Όχι γιατί τα πάντα ήταν τέλεια αλλά αυτά που ήρθαν, άλλαξαν «καιρούς και νόμους.» Ψάξτε το λιγάκι… Οι άνθρωποι έχουν σκληρύνει, έχουν γίνει άπληστοι, ανόσιοι, επιθυμητές κακών, αφού σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται προκαλούν πολέμους, επαναστάσεις, ταραχές, πείνες, ασθένειες και μεταναστεύσεις των λαών, οι οποίοι, καθώς αναμιγνύονται με τους γηγενείς πληθυσμούς προκαλούν, -είτε φταίνε είτε όχι- αντιδράσεις, εντάσεις, μιζέρια, απόγνωση κι άλυτα προβλήματα, που δεν υπήρχαν αλλά τώρα είναι εδώ.

Οι οικονομικές κρίσεις, οι πολιτικές κρίσεις, η ενεργειακή κρίση, η επισιτιστική κρίση που αφορά το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, η φτωχοποίηση των λαών λόγω απομύζησης των φυσικών τους πόρων, η αποδόμηση των χωρών ένεκα κέρδους, η αλλαγή των συνόρων, ο βίαιος συνασπισμός κρατών, η κούρσα των εξοπλισμών που προϊδεάζουν για έναν Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο, ο υπερπληθυσμός των κατοίκων της γης, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των πολλών, είναι κι αυτά εδώ.

Εδώ είναι και η αστάθεια του φυσικού μας περιβάλλοντος, η οποία, επειδή προχωράει με γοργούς ρυθμούς, είναι μη αναστρέψιμη, καταστροφική και με συνέπειες για όλους. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός έλεγε για τις « δυνάμεις των ουρανών που θα σαλευθούν» και για σημεία που θα παρατηρηθούν «στον ήλιο, στο φεγγάρι και στα αστέρια!» (Λουκ.21:26)

Η Πρόρρηση αυτή αν και δεν έχει εκπληρωθεί σ’ όλη την έκτασή της, να το δούμε…Για ποιες «δυνάμεις» λέει, ότι θα σαλευτούν; Τι θα παρατηρηθεί στον ήλιο; ΜΗΠΩΣ εννοούσε την κλιματική αλλαγή, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την τρύπα του όζοντος με αποτέλεσμα την αύξηση ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη; Διαβάστε σχετικά από την ενότητα «του περιβάλλοντος» που έχω αναρτήσει. Θ’ απορήσετε με όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια.. Ξέρετε τι άλλο έχουν προκαλέσει αυτές οι «δυνάμεις» που ο Θεός έβαλε στον ουρανό κι εμείς τις κινήσαμε από κει που ήταν;

Ακραία καιρικά φαινόμενα, καύσωνες, λιώσιμο των πάγων της Ανταρκτικής, αύξηση της στάθμης της θάλασσας, κατάργηση των ρευμάτων της θάλασσας που πάει να πει πάνε περίπατο τα ψάρια, το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας, άλλο κακό, την εξαφάνιση του 60ο/ο των έμβιων όντων, του ζωικού στοιχείου και του φυτικού βασιλείου της γης, παρατεταμένες ανομβρίες, πλημύρες, πυρκαγιές, λειψυδρίες, ερημοποίηση ολόκληρων περιοχών κι όλα αυτά, σκεφτείτε το λίγο παρακαλώ, γιατί αυτά που λέμε ΕΙΝΑΙ ΕΔΩΩΩΩ!!! Με A/C, ομπρέλες θαλάσσης και δελτία ηλιοθεραπείας θ’ αντιμετωπίσουμε τις θερμοπληξίες τους καρκίνους από τον ήλιο και τις ιώσεις που προκαλούνται σε συνδυασμό υψηλής υγρασίας;

Ο ευαγγελιστής Λουκάς μας λέει, ότι τα φαινόμενα αυτά θα δημιουργούν χαοτικές καταστάσεις σε όλη την γη, με αποτέλεσμα, «οι άνθρωποι θέλουσιν αποψυχεί εκ του φόβου και προσδοκίας των επερχομένων δεινών εις την οικουμένην!!!» (Λουκ.21:26)

Οι σημερινές εξελίξεις σε όλη την γη, εκπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την πρόρρηση αυτή αφού συναισθήματα όπως είναι ο φόβος και η ολιγοψυχία είναι στοιχεία ευδιάκριτα στους περισσοτέρους τώρα παρά ποτέ άλλοτε, από τα οποία οι άνθρωποι θα καταβάλλονται συνεχώς…

Δεν είπα για τους ΣΕΙΣΜΟΥΣ, των οποίων ο αριθμός και η έντασή τους έχει αυξηθεί, τις ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ αυτό το νέο φαινόμενο, τα ΤΣΟΥΝΑΜΙΑ που θα κάνουν, -κι αυτό το έχει πει ο Χριστός,- να «ηχούν η θάλασσα και τα κύματα!!» Σκεφτείτε το κι αυτό, αναρωτηθείτε και ψάξτε το αν θέλετε…

Όταν, αυτά τα φαινόμενα ΚΟΡΥΦΩΘΟΥΝ, τότε ο «αιώνας» που ζούμε θα έχει φτάσει στο τέλος του, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ανθρώπους εκείνους που παρέμειναν μέχρι εκείνη την ώρα απειθείς στον Λόγο Του Θεού.  

Τι πρέπει να έχουμε υπόψη μας

Επειδή λοιπόν όλα αυτά που λέμε είναι αναρτημένα και στο φώς, το τελευταίο που θα θέλαμε είναι, να γινόμαστε μάντεις κακών η να καταστροφολογούμε. Τον ρόλο αυτό τον αφήνουμε στους κάθε είδους επαγγελματίες σπερμολόγους που βρίσκονται σε εντεταλμένη αποστολή, που χωρίς τσίπα προκαλούν στον κόσμο σοκ και δέος με τις αμαρτωλές πρακτικές τους και τις υπερβολές των ειδήσεών τους. Είναι βέβαια κι εκείνοι, οι ψευδεπίγραφοι κήρυκες, που εφησυχάζουν τον κόσμο υποσχόμενοι ειρήνη, ισότητα, ελευθερία και αδελφοσύνη των λαών. Αυτοί λοιπόν, που έχουν κάνει τις ωραίες ομολογουμένως έννοιες σημαία και τον Λόγο του Θεού εμπόρευμα, με τα κάλπικα λόγια τους και την απατεωνίστικη συμπεριφορά τους ΚΡΥΒΟΥΝ την αλήθεια μέσα στον κόσμο της αδικίας με σκοπό να τον βελτιώσουν και κλείνουν το στόμα της Σοφίας, που φωνάζει στους δρόμους και στις πλατείες καλώντας όλους τους ανθρώπους σε μετάνοια, σε επιστροφή και στην μέγιστη δυνατή πνευματική εγρήγορση κι επικοινωνία με τον Θεό δια του ευαγγελίου. Γιατί; Επειδή σύμφωνα με την παραγγελία του, πρέπει να ετοιμαζόμαστε για να υποδεχθούμε τον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, ο οποίος έρχεται «ταχέως»! Τα σημεία των καιρών επαληθεύουν τον ερχομό Του, αφού δείχνουν, ότι βρίσκεται προ των πυλών, για χάρη «των πιστών, των εκλεκτών και των αγίων».

ΕΤΣΙ λοιπόν, είναι καλύτερο να «απορούμε» τώρα για ότι συμβαίνει γύρω μας και να «στεναχωριόμαστε» τώρα, κοπιάζοντας για μια εξήγηση πέρα ίσως κι από τις απαντήσεις των ειδικών που πάντοτε πρέπει ν’ ακούμε, παρά να αιφνιδιαζόμαστε εκπληρώνοντας με την στάση μας την πρόρρηση του Κυρίου. ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΑΥΤΌ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ!

Γιάννης Μαστοράκος

Σχόλια