Όταν ταύτα αρχίσωσι να γίνωνται, ανακύψατε…

Η ημέρα του Κυρίου είναι αποφασισμένο να έρθει πρώτον, για να ελευθερώσει τους ευσεβείς από την ώρα του πειρασμού που θα ‘ρθει για όλη την οικουμένη, δεύτερον για να τιμωρήσει δια παντός τους ασεβείς και τρίτον, για να βασιλεύσει μετά των αγίων Του εφ’ όλης της γης, κάνοντας αποκατάσταση στα πάντα! Οι καιροί που θα συμβούν όλα αυτά είναι διατεταγμένοι, ξεχωριστοί ως προς τον χρόνο πραγματοποίησής τους και απολύτως αποφασισμένοι από τον Κύριο της δόξης, ο οποίος και θα εκτελέσει το θέλημά Του!

ΑΠΟ πολύ νωρίς ο άνθρωπος, από τον καιρό που εκδιώχτηκε από τον παράδεισο του Θεού κι ύστερα, όταν συγκροτούσε τις πρώτες οργανωμένες κοινωνίες, από τότε φαινόταν τι θα επακολουθούσε αργότερα…!Καθώς αύξαναν και διαμοιράζονταν αργότερα σε φυλές, λαούς κι έθνη, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ, αν και πέρασε τόσος καιρός, να εγκαθιδρύσουν κάποιο καθεστώς ειρήνης και δικαιοσύνης στην γη, αφού- και λόγω της έκπτωτης φύσης τους,- πάντοτε επικρατούσαν συνθήκες, αδικίας, διαφθοράς, απληστίας και διαστροφής μεταξύ των περισσοτέρων. Όπως εξελίχτηκαν, έγιναν ικανοί για το χειρότερο, στο τέλος μάλιστα, ακόμα και τις εξουσίες που είχαν από τον Θεό τις παρέδωσαν στον διάβολο! (Λουκ.4:6) ΣΗΜΕΡΑ, κι εννοώ στις μέρες μας, η δυσωδία της ανομίας τους ανεβαίνει ακόμα ποιο ψηλά, έφτασε πλέον στους μυκτήρες του αγίου Θεού, που αναπόφευκτα προετοιμάζει την έλευση του Ιησού Χριστού, ο οποίος θα ‘ρθει «εν πυρί φλογός, κάμνων εκδίκησιν εις τους μη γνωρίζοντας Θεόν και εις τους μη υπακούοντας εις το ευαγγέλιον Του.» (Β΄Θεσ.1:8 )

Στα πλαίσια της αποκατάστασης των πάντων, ο απόστολος Παύλος μας εξηγεί, ότι ακόμα κι αυτή η κτίση προσμένει με λαχτάρα, πότε θα φανερωθούν τα παιδιά του Θεού, για να απελευθερωθεί από την φθορά αν και είναι υποταγμένη σ’ αυτήν. Έχει όμως πάντοτε την ελπίδα, ότι μαζί με τα παιδιά του Θεού, όταν αυτά φανερωθούν, θα μετάσχει στην ελευθερία που θ’ απολαύσουν, δοξασμένα πλέον στην παρουσία του Χριστού επι της γης. Μέχρι τότε «όλη η κτίση θα στενάζει και θα κραυγάζει από πόνο, σαν την ετοιμόγεννη γυναίκα…» Αναρωτιέμαι, πόσο καλύτερα να μας το ‘λεγε ο Λόγος του Θεού για να καταλάβουμε, πως δεν θ’άμαστε για πάντα εδώ, αφού όλα υπόκεινται σε φθορά…Και συνεχίζει λέγοντας. «..και όχι μόνο η κτίση. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς, όσοι έχουμε ως ΑΡΡΑΒΩΝΑ του μέλλοντος αιώνος, του νέου κόσμου, εκείνου που θα ζήσουμε, ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ! Κι εμείς μέσα μας, από τώρα στενάζουμε, γιατί λαχταρούμε να γίνουμε τα παντοτινά παιδιά του Θεού και να γλιτώσει το σώμα μας από την φθορά.» (Ρωμ.8:19-25 )

Οι χριστιανοί που έχουν ταυτίσει την ζωή τους με την ελπίδα της ελεύσεως του Σωτήρα Χριστού, μπορεί τώρα να στενάζουν υπό το βάρος που τους δημιουργεί το φθαρτό τούτο σώμα και να λαχταρούν την ελευθερία στην οποία θα βρεθούν κατά την παρουσία του Κυρίου, όμως δεν ανησυχούν, δεν αγωνιούν και δεν αναστατώνονται όπως οι άνθρωποι.. ΌΛΟΙ οι λαοί με την στάση τους, εκπληρώνουν την ευαγγελική ρήση που λέει γι αυτούς, ότι τους «έσχατους καιρούς» επί της γης, τα έθνη θα είναι σε «στενοχωρία» -αναστατωμένοι δηλαδή,- και «θα ζούν με αγωνία».

Σήμερα μάλιστα, είναι τόσο αναρίθμητα τα πάσης φύσεως τραγικά γεγονότα, που καθώς αυτά διαδέχονται το ένα τ’ άλλο, κάνουν με φανερό τρόπο πλέον, ότι η ζωή στον πλανήτη δεν θα βελτιώνεται αλλά θα χειροτερεύει, προκαλώντας όλο ένα και  μεγαλύτερο δέος, με συνέπεια οι άνθρωποι ν’ «αποψυχούν εκ του φόβου και προσδοκίας των επερχομένων δεινών εις την οικουμένην.» (Λουκ.21:25-26)

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΕΣ, γι’ αυτό απαιτείται εγρήγορση που ταιριάζει κυρίως σε συνετούς! Είναι όσοι αποκτούν φόβο Θεού στις καρδιές τους κι αντιλαμβάνονται πως όλ’ αυτά σηματοδοτούν την ημέρα που ο Ιησούς Χριστός θα επανέλθει για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ.. Αυτοί παίρνουν τις απαραίτητες αποφάσεις κι αποστάσεις από τους υπόλοιπους ανθρώπους, εάν οι τελευταίοι παραμένουν αιχμάλωτοι της απιστίας τους. Χριστιανοί που πιθανόν να έχουν ατονήσει εις την πίστη χρειάζεται κι αυτοί να αφυπνιστούν. Πιστεύω, πως ο Κύριος της δόξης που μακροθυμεί με εμάς, να μας φέρει σε επίγνωση, γιατί δεν θέλει να καταστραφεί κανένας αλλά να μετανοήσουν όλοι! Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας εύχομαι να γίνουν κατανοητά σε όλους, γιατί αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Η μελέτη του ευαγγελίου, που μας δίνει την πληροφορία της ζωής, να είναι μια νέα αρχή, για καινούργιες αποφάσεις και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα πράγματα του Θεού.

Καθώς είμαστε περικυκλωμένοι από δεκάδες σημεία ας γρηγορούμε

Ας θυμηθούμε όμως, μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που προφητικά μας αποκάλυψε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός.

-Εννοούμε άραγε την προειδοποίηση για τις εντονότατες ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ αντιπαραθέσεις μεταξύ εθνών και αυτοκρατοριών,-βλέπε 1ο και 2ο παγκόσμιο πόλεμο- με τα εκατομμύρια των θυμάτων; ΟΙ άλλες συνέπειες που είχαν, είναι ότι έφεραν εσωστρέφεια στους ανθρώπους κι έκλυση των ηθών σε βαθμό, που δεν γινόταν να μη αναφερθούν προφητικά από τον Ιησού Χριστό αλλά και από τον απόστολο Παύλο! (Λουκ.17:26, Β΄Τιμ.3:1-9)

-ΤΗΝ προειδοποίηση για μεγάλους ΣΕΙΣΜΟΥΣ, που θα ‘σπερναν τον φόβο και θα προκαλούσαν εκατόμβες θυμάτων;

ΤΙΣ ΠΕΙΝΕΣ που έγιναν αφορμή κι άλλων ατελείωτων συγκρούσεων και τις ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ που θα ‘παιρναν, όπως αποδείχθηκε, μορφή πανδημιών;(Ματθ.24:6,7 Αποκ.6:3-9)

-Ποιος δεν είδε να εκπληρώνεται, μάλιστα μόλις πρόσφατα και τουλάχιστον δύο φορές η ρήση του Ιησού που έλεγε, «και θέλει ηχεί η θάλασσα και τα κύματα» (Λουκ.21:25) με τις 300.000 νεκρούς από ΤΣΟΥΝΑΜΙΑ στην Σουμάτρα και τους χιλιάδες πάλι στην Φουκοσίμα  της Ιαπωνίας;

-Γνωρίζεται την ρήση του Χριστού, όταν διεμήνυε την διάλυση και επανασύσταση του έθνους του Ισραήλ «εωσού εκπληρωθώσιν οι καιροί των εθνών;» (Λουκ.21:20-24) Δεν εκπληρώθηκε κατά γράμμα το έτος 1948 μετά από απόφαση του ΟΗΕ;

-Γνωρίζεται μήπως για τις κλιματικές αλλαγές και τις συνέπειες που έχουν αυτές για την γη; Δεν είχαν προβλεφθεί από τότε που ο Ιωάννης έγραφε καθ’ υπαγόρευση του ίδιου του Ιησού Χριστού την Αποκάλυψή Του 2000 χρόνια πριν; (Αποκ.8:1-9)

Σήμερα όλα αυτά αποδεικνύονται, αφ’ ενός μεν από τα πορίσματα περιβαλλοντικών ερευνών, από επιστήμονες, από την χαμηλή ποιότητα της ζωής όλων των ανθρώπων και την προς εξαφάνιση χιλιάδων ειδών, ζωντανών και μη οργανισμών, που βρίσκονται στον πλανήτη.

-Θέλετε να μιλήσουμε για «φόβητρα και σημεία μεγάλα από του ουρανού,» καθώς έλεγε ο Ιησούς η μήπως για τις κάθε είδους «Ακαταστασίες» (Λουκ. 21:11 ) και «ταραχαί..!» (Μάρκ.13:8 ) Ολα αυτά βεβαίως τα βλέπετε αναλυτικά στην ενότητα τα «σημεία των καιρών.»

ΑΚΌΜΑ ΚΙ Η ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΦΤΕΙ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!(Δαν.12:4) Πλην όμως μ’όλα αυτά, βρεθήκαμε μακρυά από την δικαιοσύνη του Θεού και σε καταστάσεις μη διαχειρήσιμες πλέον.

– Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός έλεγε, ότι «θέλει κηρυχθή τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη, και τότε θέλει ελθεί το ΤΕΛΟΣ;» Ίσως να μην το γνωρίζατε αλλά ο λόγος αυτός του Κυρίου, αποτελεί την επιτομή όλων των προρρήσεων της Καινής Διαθήκης! Σήμερα έχω την πεποίθηση, πως το ευαγγέλιο κηρύττεται περισσότερο από ποτέ και σ’ όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου!!!(Ματθ.24:14)

Το «ΤΕΛΟΣ,» είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολεί, αφού σύμφωνα με το ευαγγέλιο, έχει να κάνει με το τέλος μιας εποχής και την αυγή μιας άλλης, με το τέλος μιας ζωής που φθάρηκε και την αρχή μιας άλλης..! Για πολλούς θα είναι εντελώς διαφορετική και δίκαιη απ’ ότι σήμερα, για τους «ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ» όμως, ΑΦΘΑΡΤΗ ΚΙ ΑΙΩΝΙΑ!!

Το κήρυγμα του ευαγγελίου κάποιοι θα το καταλάβουν και θα πάρουν σταθερή απόφαση να το ακολουθήσουν και θα σωθούν. Σε αυτούς θα κηρυχθεί προς ΣΩΤΗΡΙΑ. (Eβρ.10:39) Να άλλο ένα σημείο των εσχάτων ημερών που διανύουμε, διότι για κάποιους άλλους, όπως είπαμε, ΚΗΡΎΤΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ! Οι τελευταίοι θα δικαιολογηθούν λέγοντας, πως έχουν ανάγκες, έχουν ν’ ασχοληθούν με δουλειές, με κάθε είδους ετοιμασίες, με τον αγρό τους, με το εμπόριό τους. Κάποιοι μάλιστα θ΄αντιδράσουν με βίαιο τρόπο στους μηνυτές του ευαγγελικού καλέσματος. Θα προκαλέσουν φόνους, φθόνους, έριδες, κάθε είδους ακαταστασίες και θα πετάξουν την πρόσκληση που θα τους δοθεί, γιατί όπως πάλι είναι γραμμένο,«πολλοί είναι οι κεκλημένοι, ολίγοι δε οι εκλεκτοί.»(Ματθ.22:14 )

Η άρνησή τους να παραστούν στο μοναδικό γεγονός της πνευματικής ένωσης του νυμφίου με την νύμφη του, του Ιησού με την εκκλησία του, του Θεού με τους ευσεβείς ανθρώπους, θα τους οδηγήσει στα «ίδια».

Αλλά σε ποια ίδια; Μήπως στα φτωχά στοιχεία του κόσμου που είναι πρόσκαιρα και φθείρονται; Σ’ αυτά τα ίδια θα επιστρέψουν; Δυστυχώς για τους ασεβείς, δεν θα υπάρξει τόπος επιστροφής, αφού ο Χριστός θα κάνει τα πάντα νέα. Στην νέα αυτή κτίση οι ασεβείς δεν θα έχουν θέση.

Ανακεφαλαιώνοντας λέμε, πως όλ’ αυτά που με ανησυχητικό τρόπο έρχονται στ’ αυτιά μας σήμερα, δεν είναι τίποτα άλλο, από προφητικές ρήσεις του ευαγγελίου για σημεία, που αφορούν το τέλος μιας εποχής κι εκπληρώνονται στις ημέρες μας. Είναι σοβαρά, είναι ορατά, αναρίθμητα, καταστρεπτικά και βέβαια μας δόθηκαν, όχι για να ανησυχούμε αλλά για να ελπίζουμε…Ποιος μπορεί να πει ότι δεν είναι έτσι…ΣΕ κάθε περίπτωση, «Όταν δε ΤΑΥΤΑ αρχίσωσι να γίνωνται..εμείς όλοι, στα αυτιά των οποίων έρχονται τα λόγια αυτά, ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕ, να στρέψουμε την προσοχή μας στην προτροπή του Ιησού Χριστού που λέει: «..ΑΝΑΚΥΨΑΤΕ και ΣΗΚΩΣΑΤΕ τας κεφαλάς σας, διότι ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ η απολύτρωσίς σας.» (Λουκ. 21:28 )

ΟΣΟΙ διαπιστώνουν, ότι η λέξη «ταύτα» των Γραφών αντιστοιχεί με εκείνα που συμβαίνουν στις ημέρες μας, ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΟΤΙ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ!  

Γιάννης Μαστοράκος

Σχόλια