Ανείπωτα δεινά από την κλιματική αλλαγή

Περισσότεροι από 11.000 ερευνητές από όλο τον κόσμο προειδοποίησαν στις 05-11-19 για τα «ανείπωτα δεινά» που θα προκληθούν από την κλιματική αλλαγή, εάν η ανθρωπότητα δεν αλλάξει τις συνήθειές της.

Ως επιστήμονες έχουμε την ηθική ευθύνη να πούμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, τόνισαν οι ερευνητές, σύμφωνα με το CNNi, σε μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BioScience.

Phoebe Barnard, μία από τις συγγραφείς της μελέτης και εργαζόμενη στην ΜΚΟ Conservation Biology Institute, ξεκαθάρισε στο αμερικάνικο μέσο πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθος κινήσεις.

Όπως τόνισε, οι απόγονοι των παγκόσμιων ηγετών θα τους κατηγορήσουν εντόνως για την αδυναμία τους να αντιληφθούν το πόσο σοβαρός είναι ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής για την ανθρωπότητα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χιλιάδες ακαδημαϊκοί καλούν σε δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Σε επιστολή τους το 2017, 16.000 επιστήμονες από 184 χώρες προειδοποιούσαν πως η ανθρωπότητα και ο κόσμος διαγράφουν μία καταστροφική πορεία.

ΙΝΔΙΑ Ιούνιος 2019

Ακραίο κύμα καύσωνα έπληξε τον περασμένο Ιούνιο την Ινδία, όπου τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Όπως προβλέπουν οι επιστήμονες, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια, προκαλώντας ανθρωπιστική κρίση, καθώς ένα μεγάλο μέρος της χώρας θα γίνει τόσο καυτό ώστε θα καταστεί μη κατοικήσιμο. Σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), η Ινδία είναι μεταξύ των χωρών που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Σχόλια