Εξ Ύδατος και Πνεύματος

Το θέμα αυτού του άρθρου, θα ήλπιζα να γίνει το εφαλτήριο για σκέψεις που δεν κάνουμε, για κουβέντες που δεν λέμε και για αποφάσεις που δεν παίρνουμε! Υπάρχει κάποιος λόγος γι αυτό; Όπως το πιστεύω εγώ, ναι, και μάλιστα σπουδαίος.. Εάν επί παραδείγματι αφήναμε όσα ξέραμε, και δεχόμασταν ότι ο Ιησούς Χριστός έχει να μας δώσει, ΤΟΤΕ είμαι βέβαιος πως θ’ αποκτούσαμε ενδιαφέροντα που θα μας άλλαζαν, λόγια που θα μας οικοδομούσαν και παραστάσεις που θα μας έκαναν να ελπίζουμε… Λίγο το έχετε; Νομίζετε, πως είναι μικρόν πράγμα να ζητά κανείς τον Κύριο και να εργάζεται την σωτηρία που χαρίζει;(Ιωάν.5:39) Θα πρέπει να ξέρετε, πως ΜΟΝΟ τέτοιες κινήσεις συμφιλιώνουν τον άνθρωπο με τον Θεό…ΑΥΤΕΣ πάλι τον ελευθερώνουν από την θέση της απιστίας, της ραθυμίας και των νεκρών έργων κι ΑΥΤΕΣ στο τέλος τον κάνουν να γίνεται οσμή ευωδίας του Χριστού στον Θεό. Οσμή ζωής για ζωή ενώ το αντίθετο, το ψέμα, η απιστία κι οτιδήποτε είναι μακριά απ’ αυτόν,(ενν. εντάλματα ανθρώπων, παραδόσεις, εθελοθρησκείες κ.αλ.) οσμή θανάτου για θάνατο, πρώτα για τον εαυτόν του κι ύστερα για όλους τους άλλους γύρω του! (Ιερ.21:8 ,Β΄Κορ.2:16, Πραξ.16:31, Κολ.2:19-22)

εξ ύδατος και Πνεύματος

Παρόλα αυτά θα μιλήσουμε πάλι για τ’ αυτονόητα, αφού αληθινή πίστη εννοείτε, η υπακοή στο θέλημα του Θεού δια Ιησού Χριστού του Κυρίου μας, που είναι η κεφαλή της εκκλησίας και παρακαλώ σημειώστε, εάν σας έλθει η επιθυμία να ψάξετε να Τον βρείτε,-που πολύ το εύχομαι,-αυτός ΥΠΑΡΧΕΙ στο ευαγγέλιό Του δια Πνεύματος Αγίου! (Ιωαν.10:27,18:37) Όποιος συνειδητοποιεί όσα λέμε,- και δόξα τον Θεό είναι πάρα πολλοί αυτοί,- προχωράει σ’ αυτόν τον δρόμο, αφού ΔΕΝ υπάρχει άλλος που να οδηγεί στην ζωή κι έχοντας τα «καλύτερα και συνεχόμενα» για την σωτηρία της ψυχής του, καταβάλει κάθε σπουδή για να φτάσει στο τέρμα του, που είναι η Βασιλεία των ουρανών!(Ματθ.7:14, Ιωάν.14:6,Εβρ.6:9) Αγαπητοί, τι άλλο ποιο σημαντικό υπάρχει εκτός από την σωτηρία των ψυχών μας; Να δεχτώ τις δεκάδες, εκατοντάδες θεωρίες, θρησκείες κι αμπελοφιλοσοφίματα που δείχνουν έναν τρόπο την κάθε φορά για να περνάμε καλά ενόσω διάγουμε με τα σώματά μας αυτή την ζωή, αλλά γιατί δεν κάνουν το ίδιο για την ψυχή μας και παριστάνουν πως δεν υπάρχει; Εάν καθ’ υπόθεση δεχτούμε, πως ο Χριστός, -σαν αυθεντία που είναι,- έχει δίκιο όταν λέει, «τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο, ζημιωθεί όμως την ψυχή του,» εμείς όλοι, τι θα έπρεπε να κάνουμε; Μήπως να δίναμε προσοχή; Διότι λέγοντας πάλι «Ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, κι όλα τ’ άλλα θέλουσι σας προστεθή,» (Ματθ.6:33) δεν θα έπρεπε και τις σκέψεις μας ν’ αλλάζαμε και την ρητορική μας και τις προτεραιότητες ακόμα, για να νιώθαμε ποιο ασφαλείς και να σωζόμασταν κιόλας;

Τα λύτρα της ψυχής πληρώθηκαν

Κάποιοι που έχουν παρόμοιες ανησυχίες και διαθέτουν λεφτά, προσπαθούν να εξαγοράσουν την σωτηρία τους με κάθε είδους δωρεές. Αλήθεια, μπορεί να δώσει ο άνθρωπος λεφτά η κάτι άλλο σ’ ανταλλαγή τής ψυχής του;» (Μαρκ.8:36)

Πιστέψτε με, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί, ούτε κάποιου άλλου τα χρέη να πληρώσει και φυσικά, ούτε τα δικά του στον Θεό.. Τόσα πολλά είναι.. «Είναι πανάκριβο το λύτρο της ψυχής αυτών, και ουδέποτε πληρώνεται..,» λέει ο ψαλμωδός τρεις χιλιάδες χρόνια πριν από την εποχή μας, ο οποίος, ούτε κι ο ίδιος ήξερε, πως θα γινόταν οι άνθρωποι « να ζήσουν αιωνίως και να μην δουν διαφθορά!» (Ψαλ. 49:8-9) Ευχαριστούμε όμως τον Πατέρα Θεό, γιατί έστειλε τον Ιησού Χριστό τον υιό Του τον μονογενή να υπηρετήσει και να δώσει την ζωή Του λύτρο αντί πολλών. Όσοι δέχτηκαν την θυσία Του, τα λύτρα γι αυτούς πληρώθηκαν….Με ακούτε; Πληρώθηκαν! Έκαναν ειρήνη με τον Θεό, οδηγούνται από τον αιώνιο Λόγο Του δια Πνεύματος Αγίου (εξ ύδατος και Πνεύματος λέει ο Ιωάννης κεφ, 3:5) και ζουν μακριά από την αμαρτία, που συσκοτίζει την διάνοια και οδηγεί στον θάνατο! (Ματθ.20:28, Α΄Τιμ.2:6)

 Είμαστε σε άγνοια η κάνουμε πως δεν ξέρουμε;

Σκέφτομαι, πως και σοφοί ΕΙΜΑΣΤΕ, αφού μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα πολλά και διαφορετικά πράγματα και σαν λαός, «εις άκρος θεολάτρας» επίσης, για να χρησιμοποιήσω το ρήμα του αποστόλου Παύλου αλλά αναρωτιέμαι, κατά πόσο συνετοί είμαστε, όταν σε καιρούς κακούς και πονηρούς που ζούμε, ΑΠΟΦΕΎΓΟΥΜΕ ν’ αγγίξουμε την Αγία Γραφή μέσα στην οποία κρύβονται ΟΛΟΙ οι θησαυροί της σοφίας και της γνώσεως του Ιησού Χριστού. ΈΝΑ ζήτημα που η το αγνοούμε η το αρνιόμαστε πεισματικά. (Πραξ.17:22) Ξέρουμε μήπως τι μας ξημερώνει το αύριο; Όχι βέβαια! Παρόλα αυτά, ΟΥΤΕ σαν Κυριακάτικη επιλογή δεν το συμπεριλαμβάνουμε..!Να βρισκόμασταν σε κάποια εκκλησία ίσως η προσευχή η σε μια συμελέτη μ’ επίκεντρο τον αψευδή Λόγο του Θεού..

Πολλοί χρησιμοποιούν την ίδια δικαιολογία.. Λένε δηλαδή ότι δεν προλαβαίνουν ότι έχουν ποιο σημαντικά πράγματα να κάνουν κι έτσι η εργασία τους, οι ανάγκες τους, οι αγορές τους, οι εκδρομές τους, οι επισκέψεις, τα ταξίδια κι άλλα πολλά βέβαια ότι αυτά είναι οι προτεραιότητές τους.. Ναι, μόνο που έτσι δεν θα μπορέσουμε ΠΟΤΕ ν΄ αξιοποιήσουμε προς το συμφέρον της ψυχής μας τον χρόνο που έχουμε, αφού απ’ ότι φαίνεται, ξοδεύουμε τον περισσότερο για ανωφελή και καμιά φορά και για αλλότρια πράγματα! Ποιος βρήκε μέσα από τις πρόσκαιρες απολαύσεις αυτής της ζωής, αυτά που πραγματικά ήθελε και ζήταγε η ψυχή του; Ζώντας όμως έτσι, χωρίς να καταμερίζουμε σωστά τον χρόνο μας, στην υπερβολή και πολλάκις στην ασωτία δεν ξέρουμε, ότι εξαντλούμε και τις λίγες δυνάμεις που μας έχουν απομείνει; Θέλω να πω, ότι μόνο εδώ στην Ελλάδα συνταγογραφούνται κάθε είδους ψυχοφάρμακα, χάρις στα οποία ενάμιση εκατομμύριο συμπατριώτες μας μόλις καταφέρνουν να έχουν κάποια ψυχική ισορροπία…! Κι εκείνα που παίρνουν από μόνοι τους; Ασυνταγογράφητα; Δεν αντιστοιχούν σε ακόμα περισσότερους; Βλέπετε να υπάρχει όφελος σ’ αυτό;  Ζούμε ακραίες καταστάσεις τις οποίες διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι με τις συμπεριφορές που μόλις τώρα περιέγραψα και σαν υπνωτισμένοι, οδηγούμαστε  στην καταβαράθρωση των πάντων..κι αυτό τ’ονομάζουμε κοινωνική πρόοδος…! Θέλετε μήπως να μιλήσουμε για κείνα που χάθηκαν η μήπως για κείνα που έρχονται..! Έξω στους δρόμους είμαι όλη την ώρα και βλέπω τι γίνεται..

Από την άλλη, «Ο θερισμός θα έρθει το θέρος θα περάσει και εμείς δεν θα έχουμε σωθεί.» Αυτά τα λόγια εάν ήταν δικά μου μικρή σημασία θα είχαν, είναι όμως παρά Κυρίου κι έχουν αξία, αφού όπως ο ίδιος μας εξηγεί, ο «θερισμός» είναι «η συντέλεια του αιώνα», κι απ’ ότι τα σημεία των καιρών δείχνουν, είναι πολύ κοντά!!! (Ιερ.8:20,Ματθ.13:39)

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ για ν’ αδιαφορούμε, ν’ αγνοούμε και να μην πιστεύουμε

Όσα λέμε, αφορούν την πίστη και την σχέση που θ’ άπρεπε να είχαμε με το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και το Πνεύμα το Άγιο. ΔΕΝ προσπαθώ να κάνω σε κανέναν τον δάσκαλο αλλά από πείρας θέλω να επισημάνω, πως η πίστη και κάθε άλλη αρετή η πνευματική αναζήτηση, δεν είναι άσχετα και ξεκομμένα από την πραγματική μας ζωή, αφού η ισορροπία της ψυχικής μας ζωής είναι αυτή που μας δείχνει κανονικούς και φυσιολογικούς προς τους έξω. Όσους λοιπόν από σας, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν διάφορα η άλλα παρόμοια με αυτά που λέμε ερωτήματα, σας προτρέπω, «ενόσω είναι ακόμα καιρός,» να χρησιμοποιήσετε κάθε τρόπο για να βρείτε την λύση τους! Ένας απ’ αυτούς και ο ποιο δοκιμασμένος απ’ όλους, είναι η συνάντησή μας με τον Ιησού Χριστό. Το ίδιο έκανα κι εγώ κι επειδή βρήκα παρηγοριά και δύναμη σ’ αυτόν, Τον ακολούθησα χωρίς δεύτερες σκέψεις. Με σιγουριά μπορώ να πω πλέον, πως μετά από τριάντα χρόνια, τα κέρδη που αποκόμισα από την πίστη μου στον Ιησού Χριστό ήταν περισσότερα από τις ζημιές που είχα ΕΝΏ ΠΡΟΣΔΟΚΏ ΑΙΏΝΙΑ ΖΩΉ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Για κάποιους που είναι αδιάφοροι η δεν ξέρουν τι θέλουν, το τοπίο θα παραμένει ΠΆΝΤΟΤΕ θολό. Οι άνθρωποι αυτοί φοβούνται, πως η σχέση τους με τον Χριστό θα ήταν ανώφελη, βαρετή η και ζημιογόνα ακόμα, γι αυτό, είτε δεν την επιδιώκουν είτε γρήγορα την διακόπτουν, εάν φυσικά την είχαν αρχίσει ποτέ! Με μόνο εφόδιο την περιέργεια η το θρησκευτικό συναίσθημα, -όταν μάλιστα αυτό υπαγορεύεται από τον φόβο της υγείας, των αναγκών και της ευμάρειας,- το ταξίμετρο δεν θα γράψει πολλά…Γρήγορα χάνεσαι, το χλιαρό ενδιαφέρον σβήνει και το ταξίδι λήγει άδοξα!

Κάποιοι πάλι που εκτίμησαν τον πλούτο των γνώσεων του Ιησού Χριστού, ως πολυτιμότερο θησαυρό από τα πρόσκαιρα και φτωχά στοιχεία που προσφέρει αυτός ο κόσμος, βάζουν νέο θεμέλιο, εμπιστεύονται από την αρχή μέχρι το τέλος τον Λόγο του Θεού, αγωνίζονται ν’ αποκτήσουν τον ωραίο καρπό του Πνεύματος Του Αγίου ΚΑΙ κρατάνε με όλη την δύναμη της ψυχής τους, την ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙΣΑ σ’ αυτούς Βασιλεία του Θεού, η οποία, κι εδώ να δώσετε λίγη προσοχή παρακαλώ,- κατοικεί «από τα τώρα μέσα τους»! (Λουκ.17:21)Εννοείτε, πως όλοι αυτοί, που έχουν επενδύσει ήδη στο χρηματιστήριο του ουρανού, το κεφάλαιό τους δεν κινδυνεύει, όπως εάν να το επένδυαν εδώ στην γη, είναι σε ανεύρεση νέων πνευματικών εμπειριών με τον αναστημένο Ιησού Χριστό, ο οποίος τους χορηγεί Πνεύμα Άγιο και δύναμη!

Ποια είναι η γνώμη μας για τον Ιησού Χριστό;

Εδώ, όπως διαπιστώνει κανείς, δεν λέμε «πίστευε και μη ερεύνα!» Προσωπικά δεν απευθύνομαι σε κάποιους που είναι χλιαροί, φυγόπονοι, αχάριστοι και μισόθεοι αλλά σε σας, που τους ταιριάζει η έρευνα, αφού για να διαβάζετε αυτές τις γραμμές δείχνετε ήδη, πως είστε εργάτες του πνεύματος κι έχετε ενδιαφέροντα.

Η έρευνα η δική μου την οποία θέλω να μοιραστώ, τι έδειξε; Πως η βασιλεία του Θεού για να φανερωθεί σε κάποιον, εξαρτάται από την εικόνα που έχει ο ίδιος για τον Ιησού Χριστό! Με βάσει τα παρακάτω κριτήρια που βάζει ο Λόγος του Θεού, ας δει ο καθένας τα δικά του πιστεύω και που βρίσκεται…

Τι είναι λοιπόν ο Ιησούς και ως τι αναγνωρίζεται από τον κάθε άνθρωπο;

1.Ως τον απεσταλμένο από τον Θεό διδάσκαλο όπως πίστευε ο Νικόδημος;

2.Σαν έναν εκ των προφητών καθώς έλεγαν φίλοι και εχθροί;

3.Ο Μεσσίας που περίμενε ο λαός Ισραήλ;

4.Ένας που τον ακολουθούσαν όλοι επειδή τους θεράπευε, έκανε θαύματα κι εξασφάλιζε την τροφή τους;

5.Μήπως σαν ελευθερωτή από τον ζυγό της Ρωμαϊκής διακυβέρνησης και βασιλιά των Εβραίων;

6.Σαν κάποιον που να επρόκειτο να εγκαθιδρύσει μια κοσμική αυτοκρατορία επί της γης;

7.Σαν τον αμνό Του Θεού που θα σήκωνε τις αμαρτίες όλου του κόσμου, όπως μαρτύρησε ο Ιωάννης ο βαπτιστής η τέλος

8.Σαν τον Υιό του Θεού του ζώντος, όπως ομολόγησαν οι μαθητές Του;

Βέβαια οι άνθρωποι τον έχουν περάσει και για πολλά άλλα, εμείς όμως θ’ αρκεστούμε σ’ όσα περιγράφονται στην εξιστόρηση των ευαγγελίων.

Νικόδημος: Όχι όπως τα ξέραμε….. ν’ αλλάξουμε!

Αν έστω για λίγο, βάζαμε κατά μέρος τις ποιο πάνω απόψεις, που προφανώς κάποιες απ’ αυτές είναι και δικές μας κι αφήναμε τον ίδιο τον Ιησού Χριστό μέσα από την συνάντησή Του με τον Νικόδημο να μας εξηγήσει, ότι είναι απαραίτητο για να  καταλαβαίναμε τον κόπο της αγάπης Του, που απαιτούσε και να θυσιαστεί ακόμα για μας, ίσως να μην τον απορρίπταμε με την ευκολία που το κάνουμε αλλά όπως ο Νικόδημος, να τον επιβεβαιώναμε κι εμείς! (Ιωάν.3:3-5)

Σήμερα, αν με κάποιο τρόπο μπορούσαμε να έχουμε τον Νικόδημο ανάμεσά μας, το πιθανότερο να μας έλεγε, «Παιδιά, όχι όπως τα ξέραμε..ν’ αλλάξουμε!» Γιατί; Διότι ανάμεσα στ’ άλλα ο Ιησούς, του (μας) δίνει δύο σημαντικές πληροφορίες.

Η πρώτη είναι:

«Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, εάν τις δεν γεννηθή άνωθεν, δεν δύναται να ίδη την βασιλείαν του Θεού».. Η άλλη ήταν, πως «εάν τις δεν γεννηθή εξ ύδατος και Πνεύματος, δεν δύναται να εισέλθη εις την βασιλείαν του Θεού»!

Ο Κύριος προσπάθησε να του μιλήσει για την προσωπική φύση της βασιλείας του, κάτι που βέβαια ο Νικόδημος δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί είχε διαφορετικά πράγματα στο μυαλό του. Όπως π.χ. πως ήταν δυνατό ένας άνθρωπος σαν αυτόν, καλός, γνήσιος Φαρισαίος, μέλος του συμβουλίου, ηγέτης του έθνους, να μη γίνει δεκτός με ανοιχτή αγκαλιά στην Μεσσιανική βασιλεία, έτσι ακριβώς όπως ήταν.

Δεν μπορούσε να διανοηθεί ο Νικόδημος, ότι με αυτά που του είπε ο Ιησούς ήθελε να του δώσει να καταλάβει ότι:

Εάν επρόκειτο να ΔΕΙ τη βασιλεία του Θεού, έπρεπε και τις ιδέες του να αναθεωρήσει και τον εαυτό του να αλλάξει!!

Έτσι και πραγματικά, έγινε με τον άνθρωπο αυτόν, διότι αργότερα τον βλέπουμε φανερά πλέον, ν’ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ως μαθητής του Κυρίου και μάλιστα, σε μια περίοδο αισχύνης και ταπείνωσης για τον Ιησού, όταν οι υπόλοιποι μαθητές του Κυρίου κρύβονταν!

Παρά τις δυσκολίες που είχε η συνάντησή του με τον Ιησού, με τα τόσα διαφορετικά πράγματα που είχε στο μυαλό του, τις απορίες και τα ερωτηματικά του, ανέπτυξε μια σχέση αναγεννητική με τον Κύριο, που τον οδήγησε όχι μόνο να ΔΕΙ την βασιλεία των ουρανών αλλά και να βάλει τις βάσεις για να ΕΙΣΕΛΘΕΙ σε αυτήν. Ο απόστολος Παύλος έλεγε πως, «θεμέλιον άλλο ουδείς δύναται να θέση παρά το τεθέν, το οποίον είναι ο Ιησούς Χριστός.» (Α΄Κορ.3:11)

Όταν ο άνθρωπος συναντά δια του Πνεύματος Τον Λόγο του Θεού

Όπως είδαμε, η συνάντηση του Νικόδημου με τον Ιησού Χριστό τον αναγέννησε κι απ’ ότι ολόκληρη η Αγία γραφή μας πληροφορεί, η οποιαδήποτε επαφή με τον Λόγο του Θεού αναγεννάει τον άνθρωπο και για τον Κύριο, δεν υπάρχει καμία προσωποληψία σ’ αυτό. Μπροστά Του όλοι είναι το ίδιο, ανεξαρτήτου γλώσσας, φυλής, έθνους η λαού. Μικροί και μεγάλοι πλούσιοι και φτωχοί, άνθρωποι με εξουσίες η χωρίς, σε όλους δίνει τις ίδιες ευκαιρίες για να γνωριστούν μαζί Του. 

Ο Θεός λοιπόν συναντά τον άνθρωπο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και παρόμοια παραδείγματα έχουμε πολλά να διηγηθούμε.

Από την Π.Δ. έχουμε το θαυμαστό φαινόμενο της «καιομένης και μη κατακαιομένης βάτου» μέσα από την οποία ακούστηκε η φωνή του Θεού στον Μωυσή! Έχει σημασία, ότι μετά απ’ αυτό ο Μωυσής υπηρέτησε κατά πάντα τον Κύριο. Με θαυμαστό τρόπο πάλι, ο Θεός φανερώθηκε πολλές φορές στον Αβραάμ, έπειτα στον Ισαάκ και τον Ιακώβ καθώς και στους πατέρες, στους προφήτες και βασιλιάδες του λαού Ισραήλ..

Οι απόστολοι στην Κ.Δ. είναι ένα άλλο φωτεινό παράδειγμα αναγεννημένων ανθρώπων, οι οποίοι, όταν συνάντησαν τον Κύριο άφησαν τα πάντα και τον ακολούθησαν. Το ίδιο έκαναν και πολλοί άλλοι, με αφορμή την συγχώρεση των αμαρτιών τους η την θεραπεία των ασθενειών τους. Λέω “πολλοί” γιατί δεν ακολούθησαν τον Κύριο, όλοι από κείνους που ευεργετήθηκαν αλλά αυτοί που ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ. Όσοι δηλαδή ΤΟΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑ κι όχι σαν θεραπευτή, ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, οι υπόλοιποι “γύρισαν εις τα οπίσω” και σ’ ότι έκαναν!  

Είναι χαρακτηριστικό το πώς πίστεψε ο απόστολος Παύλος. Ο Σαούλ,(έτσι λεγόταν πριν πιστέψει) καθώς πλησίαζε στη Δαμασκό, με διαταγές να συλλάβει χριστιανούς και να τους σύρει δέσμιους στα Ιεροσόλυμα, ξαφνικά κι ενώ ήταν μεσημέρι, άστραψε γύρω απ’ αυτόν και την συνοδεία του ένα φως από τον ουρανό, που στην κυριολεξία τον τύφλωσε και πέφτοντας κάτω στη γη, άκουσε μια φωνή να του λέει: Σαούλ, Σαούλ, γιατί με διώκεις; Είπε τότε: Ποιος είσαι, Κύριε; Και ο Κύριος είπε: Εγώ είμαι ο Ιησούς, τον οποίο εσύ καταδιώκεις. Είναι σκληρό σε σένα να κλοτσάς σε καρφιά. Εκείνος δε τρέμοντας, και ενώ έγινε έκθαμβος, είπε: Κύριε, τι θέλεις να κάνω; Και ο Κύριος του είπε: Σήκω, και μπες μέσα στην πόλη, και θα σου λαληθεί τι πρέπει να κάνεις. (Πράξ.9:3-6)

Αυτός ο άνθρωπος, από την συνάντησή Του με τον αναστημένο Ιησού, από διώκτης των χριστιανών έγινε κάποιος άλλος που δεν έμοιαζε σε τίποτα με τον παλιό εαυτόν του. Από την ώρα που πήρε την απόφαση να συμμορφωθεί με ότι ο Ιησούς του είπε αναγεννήθηκε, έγινε ένα νέο κτίσμα που θα υπηρετούσε στο εξής τον Θεόν, όχι με τον λάθος τρόπο ως Σαούλ αλλά ΤΏΡΑ ως Παύλος κι απόστολος του Ιησού Χριστού!

ΔΕΝ έγινε το ίδιο όμως με τους άνδρες που τον συνόδευαν, οι οποίοι, αν και τους συμπεριέλαβε ο Κύριος στο όραμα του Παύλου αυτοί, μη διακρίνοντας από φόβο τι συνέβη, γύρισαν “πίσω” συγχέοντας την πραγματικότητα! (Πράξ.9:7, 22:9).

Όλη η γραφή είναι θεόπνευστος

Όταν λοιπόν ο άνθρωπος συναντά Τον Λόγο του Θεού, αυτός τον αναγεννάει. Με την αναγέννηση φανερώνεται και το θέλημα του Θεού στην ζωή του πιστού. Προχωράει σε μετάνοια και σε επιστροφή και με βέβαιη την ελπίδα μέσα του, ότι αυτός που τον κάλεσε είναι ο Θεός, οδηγείται δια του Πνεύματος με σταθερά βήματα προς την σωτηρία. Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του διακρίνεται από την αγάπη Του Θεού και τον ζήλο που επιδεικνύει για τον Λόγο Του. Να θυμάστε πως: «Όλη η γραφή είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς έλεγχον, προς επανόρθωσιν, προς εκπαίδευσιν την μετά της δικαιοσύνης, διά να ήναι τέλειος ο άνθρωπος του Θεού, ητοιμασμένος εις παν έργον αγαθόν» (Β΄Τιμ.3:16-17)

ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σχόλια