Τα κλειδιά του Άδου και του θανάτου

Από fonhbowntos.gr Σεπτέμβριος 25, 2016 Η Αγια Γραφη διδασκει

ΜΕ την λέξη «ΚΛΕΙΔΙΑ» κυρίως εννοούμε την ΕΞΟΥΣΙΑ που έχει κάποιος. Έτσι λοιπόν, όταν λέει ο Ιησούς ότι «έχει τα κλειδιά του Άδου και του Θανάτου» δείχνει με μια μεταφορική έννοια, πως «αυτά» είναι εξουσίες που απέκτησε, αφού εκπλήρωσε προηγουμένως κάθε δικαιοσύνη που προερχόταν από τον Θεό. Για να είμαστε μάλιστα ποιο ακριβείς, να πούμε ότι του δόθηκε «πάσα εξουσία εν ουρανώ και επί γης», πράγμα που σημαίνει ότι του παραδόθηκαν τα «πάντα» από τον Πατέρα Θεό. (Ματθ. 11:27,28:18) Αυτό για να γίνει, -καθώς και ο ίδιος μαρτυρεί για τον εαυτόν του,- έπρεπε «ν’ αναστηθεί πρώτα από τους νεκρούς», (Αποκ.1:18) αφού ήταν ο μόνος τρόπος για ν΄αφαιρεθούν οι εξουσίες που είχαν επάνω στο ανθρώπινο γένος ο άδης και ο Θάνατος με αιχμή την αμαρτία. (Ρωμ.6:23,5:12)

Το «κλειδί του οίκου του Δαυίδ», που ο Ησαΐας συμβολικά αναφέρεται σε αυτό λέγοντας «ότι ο Θεός έβαλε στον ώμο του», –υπαινισσόμενος έτσι «το μέσο» που θα τον έφερνε στον μαρτυρικό του θάνατο, – και με τ’ οποίο «θ’ ανοίγει και κανένας δεν θα κλείνει και θα κλείνει και κανένας δεν θα ανοίγει», (Ησ.22:22) απογύμνωσε την «παντοδυναμία» των δαιμονικών δυνάμεων, τις οποίες διαπόμπευσε σέρνοντάς τες νικημένες στον σταυρό ΚΑΙ θέτοντάς τες κάτω από την δική του εξουσία, ΤΩΡΑ είναι υπό προθεσμία μέχρι την τελική εξαφάνισή τους! (Κολ. 2:15, Α΄Πετρ.3:22, Β΄Πέτ.1:17, Α΄Κορ.15:24,26,56 κ.αλ.)

Καθώς ανέβηκε νικητής στους ουρανούς από τα κατώτερα μέρη του άδη που η ψυχή του είχε κατέβει, ΠΕΤΥΧΕ με την θυσία Του να φέρει τους πιστεύοντας στ’ όνομά Του, από το σκοτάδι και την εξουσία του σατανά στο θαυμαστό Του φως, στην δόξα Του και κοντά στο Θεό χαρίζοντάς τους αιώνια ζωή. Ο άδης πλέον δεν είναι κάποιος κοινός τόπος για όλους τους ανθρώπους αλλά μόνο για τους ασεβείς, οι οποίοι καθώς πεθαίνουν, οι ψυχές τους πάνε εκεί. Αντίθετα, όσοι κοιμούνται με τον Κύριο, οι ψυχές τους πάνε στον επουράνιο παράδεισο του Θεού περιμένοντας να συμπληρωθεί ο αριθμός των πιστών, για να κατοικήσουν όλοι μαζί την «πόλη των εορτών ημών» στην «άνω νέα Ιερουσαλήμ», της οποίας τεχνίτης και δημιουργός είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. (Ιωάν.14:3, 17:24) Τότε θα πραγματοποιηθεί ο λόγος που είναι γραμμένος: «Καταβροχθίστηκε ο θάνατος με νίκη».(Αποκ.21:10, Α΄Κορ. 15:54) ( βλέπε: Ο άδης τόπος άφιξης των αμαρτωλών)

Από fonhbowntos.gr Σεπτέμβριος 25, 2016 Η Αγια Γραφη διδασκει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ