Κι έγινε η “σύγχυση” της “συγχίσεως” στην εποχή μας

Η λέξη σύγχυση είναι παράγωγο του ρήματος «συγχέω» και δηλώνει, μια μπερδεμένη κατάσταση η την ΑΝΤΙΛΗΨΗ που προκύπτει από την άγνοια, την ασάφεια η την έλλειψη επαρκούς ή ακριβούς διάκρισης, την αταξία κ.α. Σημασιολογικά διαφέρει από την λέξη σύγχιση με «ι» που προέρχεται από το «συγχίζω» και δηλώνει τον εκνευρισμό, την ψυχική αναστάτωση, την αναταραχή.

Σε τι συνίσταται η σύγχυση

ΣΉΜΕΡΑ, αυτό το «πράγμα», γιατί περί πράγματος πρόκειται, μεταξύ των ασεβών, φαίνεται ως ένα κίνημα αλλαγής, πολιτισμού και προόδου..! Για μένα και πάρα πολλούς άλλους, που ερχόμαστε ηλικιακά από τα παλιά και είμαστε σε θέση να συγκρίνουμε τις ΑΞΙΕΣ του χθες με του σήμερα, γνωρίζουμε, πως εδώ, δεν υπάρχει κάτι που να φαίνεται στα μάτια μας ως πρόοδος. Αντίθετα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε,- θα έλεγα μετά βεβαιότητας,-ποιες αξίες είναι αυτές που χάνονται, ποιες βρίσκονται ήδη στα πατώματα και τι είναι εκείνες που παίρνουν την θέση τους…Το χειρότερο απ’ όλα είναι, πως όλο αυτό, το «πράγμα» εννοώ, υπερέβει την λογική ενός απλού κινήματος προόδου, αφού έγινε δυστυχώς ήδη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ! Έγινε κάτι σαν ΘΡΗΣΚΕΙΑ! Προσπάθησε να πεις κάτι γι αυτά και θα δεις πως θα σε στολίσουν.. Προκειμένου μάλιστα να προβάλουν την δική τους άποψη, την ξεδιάντροπη, έχουν ποινικοποιήσει την αντίθετη.. Αυτό το κάνουν, κάτω από το κάλυμμα κάποιων δήθεν ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαιτεροτήτων και προτιμήσεων, που πολλοί επικαλούνται και πολλοί περισσότεροι παραδέχονται! Μεταξύ αυτών, αλλοίμονο, ΚΑΙ χριστιανικά δόγματα! Γιατί και χριστιανοί; Γιατί ταυτίζονται μ’ αυτούς. Ενώ δείχνουν κάποια μορφή ευσέβειας, στην πραγματικότητα υποκρίνονται, αφού αρνούνται την δύναμή της. ΌΛΟΙ, για τον Α η Β  λόγο η με το ένα η το άλλο κάλλυμα, πλαισιώνουν την ΝΕΑ θρησκεία, που από τώρα προτρέπει τους ανθρώπους στα διαζύγια, την πορνεία, την μοιχεία, την ασέλγεια, στις εκτρώσεις, στις μαγείες, στους γάμους μεταξύ των ανδρών, των γυναικών και ακόμα, μεταξύ περισσοτέρων των δύο η των τριών όπως και μεταξύ, συγγενών α΄ βαθμού!! Το άλλο τώρα..Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε κι ενέκρινε με ψήφισμά της 50 φύλλα. ΛΟΑΔΔ τους λένε. Πως στο καλό είναι τόσα και πως προέκυψαν; Είναι ένα ερώτημα, πλην όμως, τόσα είναι, λέω εγώ τώρα και τα πάθη των ανθρώπων με αδόκιμο νουν… Ποιός όμως λέει, ότι τελειώσαμε εδώ…Έχουμε επίσης φαινόμενα, όπως της ελεύθερης συμβίωσης, της παρένθετης μητέρας, την χειροτονία ιερέων γυναικών κι άλλα πολλά τέτοια. Θα έρθει καιρός και είναι ήδη πλησίον, που όταν κάποιος στρέφεται φανερά εναντίον της,-τότε θ’άχει γίνει σύστημα, -αυτή θα έχει τον τρόπο και τα μέσα, να τον κυνηγήσει έως ΘΑΝΑΤΟΥ!! Οποιοσδήποτε που θα της αντιστέκεται, θα πεθαίνει από πείνα η δια μαχαίρας.. (Αποκ.17:6, 18:24, Β΄Θεσσα.2:7)

Ας γνωρίζουμε όμως το εξής: Ότι συμβαίνει επάνω στην γη, ότι δηλαδή γίνεται με τον έναν η τον άλλο τρόπο, κάθε δραστηριότητα των ανθρώπων, είτε το θέλουμε είτε όχι, τα πάντα υπεισέρχονται στην δικαιοδοσία του ίδιου Του Θεού!

Είμαστε, όπως λένε, τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

ΕΜΕΙΣ όλοι, ανεξαιρέτου καταγωγής, γλώσσας, θρησκείας, πολιτισμού, χρώματος και παραδόσεων είμαστε ΜΕΡΟΣ της δημιουργίας ΕΝΟΣ Θεού, ο οποίος με τον ΛΟΓΟ Του «συντηρεί τα πάντα,» μας λέει ο απόστολος Παύλος και όχι μόνο, αφού «προνοεί και μας δωρίζει όλα τα προς ζωή και ευσέβεια, δίνοντάς μας ανελλιπώς από τον ουρανό βροχές και καρποφόρες εποχές, γεμίζοντας με τροφή και ευφροσύνη τις καρδιές μας». (Πράξ.14:17, Β΄Πετρ.1:3) Αυτά θα ‘λεγε κανείς, ότι τα λέει ο Παύλος, που ήταν εβραίος και τα λοιπά.. Όμως, να το σημειώσω αυτό, πως «και πολλοί εκ των Ελλήνων ποιητών,» έχουν ισχυριστεί στο παρελθόν μεταξύ πολλών άλλων και κανά δύο πραγματάκια, που διαφεύγουν από την προσοχή των περισσοτέρων. Πρώτον, ότι «..και γένος του Θεού είμαστε,» και δεύτερον, πως «και Πατέρας μας είναι και Δημιουργός μας!» Να ρωτήσω τώρα.. Εάν είναι έτσι, γιατί αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε ορφανοί! (Πράξ.17:28) Σαν κάποιοι που είναι παρατημένοι στο πουθενά, σαν «παιδιά ενός κατώτερου Θεού,» όπως κάποιοι «σοφοί» του κόσμου λένε…;Η μήπως το λένε με τον σκοπό να μικρύνουν τον Θεό στα μάτια του πτωχού και του ταλαίπωρου! Γιατί όμως το κάνουν; Μήπως για να δικαιολογήσουν την αποτυχία των δικών τους ενεργειών και διακυβερνήσεων; Αυτοί δεν είναι, που με τις έκνομες δραστηριότητές τους δημιούργησαν στην γη συνθήκες πολέμων, ακραίας φτώχειας, ασθενειών, τρομοκρατίας και εγκληματικότητας; Το περιβάλλον που καταστρέφεται; Ο Θεός η οι άνθρωποι το κατάντησαν έτσι; Μ’ όλα αυτά, δεν καταισχύνεται κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Αυτοί που τα “ξέρουν όλα”, ΑΥΤΟΙ κάνουν όσα λέμε κι επί πλέον, ορθώνουν ένα τείχος που κρύβει μόνιμα την παρουσία του Θεού από τα μάτια εκείνων που πείθουν, για να είναι και οι ταλαιπωρίες ΟΛΩΝ το ίδιο μόνιμες κι ατελείωτες!!!

Υπάρχει οδός που φαίνεται ορθή εις τον άνθρωπον, αλλά…..

Η λογική, που κακώς έχουμε αναπτύξει, ότι «τα πάντα εξ όσων κάνουμε φαίνονται ορθά στα μάτια μας», μήπως είναι η αιτία των δεινών μας; Ο Θεός ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ το μέλλον σύμφωνα με το θέλημά Του! ΌΛΟΙ οι δρόμοι μας είναι μπροστά στα μάτια Του. ΑΥΤΟΣ σταθμίζει την πορεία μας, έτοιμος  ν’ αποδώσει εις έκαστον, – σύμφωνα με την δική Του δικαιοσύνη, – τα ίσα στην κάθε ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ συμπεριφορά, αφού για τον Θεό, «το υπεροπτικό βλέμμα και η αλαζονική καρδιά ΕΙΝΑΙ το λυχνάρι των ασεβών και ΕΙΝΑΙ αμαρτία». (Παρ.21:4,16:25) Ως εκ τούτου διαπιστώνουμε, πως οι άνθρωποι, εξ αιτίας των ασεβειών τους, βρέθηκαν στην περιδίνηση αλλόκοτων καταστάσεων, που μόνο ΣΥΓΧΥΣΗ προκαλεί στον σημερινό κόσμο! Ο Λόγος Του Θεού μας διαβεβαιώνει, πως αυτό συμβαίνει μ’ ευθύνη όλων εκείνων των ανθρώπων που «δεν εδέχθησαν την αγάπη της αλήθειας για να σωθούν».

Αίτιο της σύγχυσης είναι το πνεύμα του αντίχριστου

Σήμερα, αυτό που διαπιστώνουμε είναι, πως η σύγχυση μεταξύ των ασεβών εντείνεται όλο και περισσότερο και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες, πάντες συμφωνούν σε όσα το πνεύμα του αντίχριστου αλλάζει. Α, να που το είπα. Αίτιο της σύγχυσης είναι το πνεύμα του αντίχριστου, που αυτόν τον καιρό ξεχυλώνει τις κοινωνίες, τις κάνει ποιο πλαδαρές απ’ότι ήταν, προετοιμάζοντάς τες έτσι, για να υποδεχτούν τον ποιο ξεχυλωμένο και πλαδαρό από όλους, τον πλέον άνομο, τον ίδιο τον αντίχριστο!!Το βλέπω σε δεκάδες συζητήσεις, από τις οποίες με έκπληξη διαπιστώνω, πως όχι μόνο νέοι αλλά και μεσήλικες και ηλικιωμένοι, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τα πάντα εκτός από τον εαυτόν τους και την βολή τους. Τι νομίζουν; Προς τι τόσο εγωισμός; Πολύ φοβάμαι, να μην στραφεί εναντίον τους, κατά το γεγραμμένο, «ενέργεια πλάνης, για να ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ στο ψέμα και να ΚΑΤΑΚΡΙΘΟΥΝ όλοι αυτοί που δεν πίστεψαν στην αλήθεια αλλά βρήκαν ευχαρίστηση στην αδικία.» (Β΄Θεσ.2:10-12)

Τι κι αν δεν πίστεψαν κάποιοι και παρέμειναν χλιαροί και αδιάφοροι; Με την είσοδό τους στην περίοδο της «Μεγάλης θλίψης,» όσοι μπουν σ’ αυτήν, ας θεωρήσουν, ότι ήδη κατακρίθηκαν. Η μόνη σωτηρία για κάποιους απ’ αυτούς, θα είναι ν’ αντισταθούν, μην βάζοντας το χάραγμα στο δεξί τους χέρι και στο μέτωπο. Θα πρέπει να ξέρουν όμως, ότι δεν θα μπορέσουν να το κάνουν χωρίς να χάσουν την ζωή τους από τις εις βάρος τους μεθοδίες του αντίχριστου, που τότε θα είναι παγκόσμιος πολιτικός ηγέτης με εξουσίες, από τις οποίες δεν θα ξεφεύγει ΚΑΝΕΝΑΣ..

Στην περίοδο της «Μεγάλης θλίψης» θα συμβεί επίσης το εξής καταπληκτικό.. Ακόμα και οι εκκλησίες, που τότε θα ‘χουν αποκτήσει άλλη μορφή, θα κυνηγούν ανηλεώς τα ίδια τους τα μέλη, έχοντας επικεφαλής τον «ψευτοπροφήτη», έναν παγκόσμιο θρησκευτικό ηγέτη!Τα χριστιανικά δόγματα επίσημα η όχι, θα έρθει ώρα που θα ενωθούν είτε με τρόπο πονηρό και πανούργο είτε και με την βία ακόμα, με άλλες ανά τον κόσμο γνωστές η άγνωστες θρησκείες, για να επικρατήσει στο τέλος μία θρησκεία κι ένα καινούργιο σύστημα  αξιών, που ήδη έχει ονομασθεί από τον Ιωάννη στην Αποκάλυψή του, ως «η μεγάλη Βαβυλώνα, η μητέρα των πορνών και των βδελυγμάτων τής γης». (Αποκ.17:5) Στο κοντινό μέλλον λοιπόν, το ξανά λέω, η σύγχυση θα γίνει θρησκεία, θα ονομασθεί Βαβυλώνα και θα διώκει όποιον της αντιστέκεται!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΥΣΗ

Ωστόσο ο Θεός δια του ευαγγελίου μας κάνει γνωστό τον τρόπο ν’ αποφύγουμε «πάντα όσα είναι να γίνουν». (Λουκ.21:36)

Τι κάνει δηλαδή; Από αιώνες τώρα ο Θεός, «επισκέφτηκε πρώτα τους Ιουδαίους κι ύστερα τα έθνη για να λάβει εξ αυτών λαό για τ’ όνομά Του» (Πραξ.ιε΄:14)

Αυτός ο λαός, που τον αποτελούν, -συμπεριλαμβανομένων και των αγίων της Π.Δ.,- όλες οι πιστές γενεές που πέρασαν από τότε που ο Ιησούς Χριστός άρχισε να κηρύττει τα περί της Βασιλείας του Θεού, θα εγκατασταθεί μόνιμα και αμετάκλητα στον ουρανό κι όχι στην γη.

Ο κάθε χριστιανός πρέπει να γνωρίζει, πως το σχέδιο του Θεού για έναν πιστό δεν είναι να τον κρατήσει στην γη αλλά να τον πάει στον ουρανό! Τον θέλει να είναι συμπολίτης των αγίων και να ζει κοντά Του! Όσο μελετάμε το ευαγγέλιο μας γίνεται κατανοητό, ότι ο Κύριος ΔΕΝ αποσκοπεί στην βελτίωση του κόσμου επί της γης αλλά στην ΕΞΟΔΟ των πιστών απ’ αυτόν..! Ο κόσμος και τα πάντα με όσα έρχεται σ’ επαφή θα μολύνονται…Καθώς περνάει ο καιρός, αυτό θα φαίνεται όλο και ποιο πολύ εξ αιτίας των αμαρτιών του, τις οποίες αρνείται ν’ αφήσει! Ο προφήτης Δανιήλ για τις έσχατες ημέρες έλεγε: «Πολλοί θέλουσι καθαρισθή και λευκανθή και δοκιμασθή· και οι ασεβείς θέλουσιν ασεβεί· και ουδείς εκ των ασεβών θέλει νοήσει· αλλ’ οι συνετοί θέλουσι νοήσει (Δαν.12:10)

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, απ’ αυτήν την μέγγενη της ανομίας που πάει να σφίξει τους πάντες, θα ελευθερώσει τους πιστούς χριστιανούς, δια της ΑΡΠΑΓΗΣ της εκκλησίας Του, όπως ο ίδιος έχει υποσχεθεί!Το μυστήριο αυτό,-γιατί περί μυστηρίου πρόκειται,- θα συμβεί σε ανύποπτη χρονικά περίοδο κι εφόσον έχουν εκπληρωθεί όλα τα σημεία των έσχατων καιρών μεταξύ των οποίων και το κήρυγμα του ευαγγελίου το οποίο θα ΠΑΨΕΙ να κηρύττεται.. Αν ο κόσμος σήμερα ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΉ ΙΣΟΡΟΠΊΑ και η ψυχή του ξεδιψάει με έναν τρόπο, είναι γιατί πρώτον. Εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα οι παλαιές γενεές που ήταν γαλουχημένες με παραδοσιακά ήθη και αξίες και δεύτερον, επειδή υπάρχει το ευαγγέλιο και η εκκλησία του Χριστού η οποία προσευχεται και κηρύττει τα περί της Βασιλείας των ουρανών και της χάριτος του Θεού δια Πνεύματος του Αγίου.

Αυτό που λέω συχνά είναι, αφού δεν μπορέσαμε να σώσουμε τις κοινωνίες ας σώσουμε τις ψυχές μας! Αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει ποτέ, εάν επιμένουμε στις αμαρτίες μας και δεν μετανοούμε με ειλικρίνεια, αφού ο Θεός δεν εμπαίζεται. ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ να γίνει κάποια μέρα,-αλλού θα είναι νύχτα,- η αρπαγή και κάποιοι ξυπνήσουμε και δούμε τους εαυτούς μας υπό την διακυβέρνηση του αντίχριστου….Τότε θα γίνει της «σύγχισης» με «ι»……

παρακολουθείστε το video

Μαστοράκος Γιάννης

Σχόλια