Υπάρχει Λύση..

Από fonhbowntos.gr Μάρτιος 6, 2012 Αρθρα

Ενώ αυξάνουν εκείνοι που ψάχνουν απεγνωσμένα να βγουν απ’ τα αδιέξοδα της κρίσης, στην τηλεόραση και σ’ άλλα μέσα ενημέρωσης, παρακολουθούμε σκηνές απείρου κάλους με πρωταγωνιστές δημοσιογράφους, πολιτικούς, καθηγητές, αναλυτές, συμβούλους και διάφορους άλλους όψιμους «σωτήρες», να ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ, χωρίς προσχήματα πλέον για την «δική τους» λύση, ως την «μόνη» στα προβλήματά μας, με την απειλή, πως εάν δεν συμμορφωθούμε σ’ ότι μας λένε, θα μας βρουν τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!

Οι ανεύθυνοι οι υπεύθυνοι και οι όψιμοι σωτήρες

Βρεθήκαμε θεατές σ’ ένα «στημένο» σκηνικό τρόμου και φοβέρας, που μάλλον μας ξεπερνάει. Πίσω όμως από τις άψυχες κυβερνήσεις μας, την διεφθαρμένη εξουσία τους και τον κάθε διαπλεκόμενο, που ακόμα και τώρα, ζητά εναγωνίως μια θεσούλα στον δημόσιο βίο της χώρας του παγκοσμοιοποίησηαρπαχτάν, παρακολουθούμε την βίαιη εγκαθίδρυση ΚΑΙ στην πατρίδα μας, ενός παγκόσμιου αυταρχικού Νεοταξικού  συστήματος με μυρωδιά  Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όζει από μεταμοντέρνες «ανησυχίες», «δικαιώματα», «ελευθερίες» κι άλλα τέτοια ξεγελαστικά! (Β΄Θεσ.2:11)

Πόσο ύπουλη μπορεί να είναι αυτή η έκφυλη όσο και πολυσυζητημένη αλλά μη κατανοητή από τους περισσότερους ακόμα, ιδέα της παγκοσμιοποίησης, που ανεμπόδιστα βρίσκει τρόπους και ανθρώπους σ’ όλη την γη να την στηρίζουν; Εδώ και χρόνια ξεδιπλώνει ένα καταχθόνιο σχέδιο, χωρίς να εννοεί κανείς τους πραγματικούς της σκοπούς. Πιασμένοι όπως είμαστε στον ανθρωποκτόνο ιστό της, βρισκόμαστε κοντά, μα πάρα πολύ κοντά, ΣΤΟ Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠ’ ΌΣΑ ΞΕΡΑΜΕ, ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! (Δαν.7:25)

παγκοσμιοποίηση 2Άλλωστε εδώ και καιρό, τι άλλο γίνεται εκτός από το να μας αποκλείουν σιγά σιγά από το κάθε τι; Στην αρχή μας βγάζουν από την βολή μας,-όσοι είχαν,- αφού φρόντισαν πρώτα να μας καταχρεώσουν… αυτό συμβαίνει τώρα με την βίαιη ανακατανομή του πλούτου, καθώς αυτός περνάει σε λιγοστά χέρια.

Έπειτα, καθώς οι μάζες θα εξαναγκάζονται σε φτωχοποίηση εξ αιτίας της μεγάλης στημένης κρίσης, θα κάνουν τους ανθρώπους να βγουν από τις δουλειές τους, μετά από τα σπίτια τους και στο τέλος από τα μυαλά τους, μόνοι και χαμένοι, σ’ έναν ωκεανό από προβλήματα και ανεκπλήρωτες ελπίδες.

Πρέπει να φανεί ο καθένας τι είναι

ΕΚΤΟΣ από τους ψευτοσωτήρες, πολιτικούς και άλλους, που έχουν τάξει τις ζωές τους να μας προσέχουν, είναι και οι κινδυνολόγοι! Αυτοί, χωρίς να εμφανίζονται για πρώτη φορά, επιφέρουν σύγχυση και πολύ ζαλάδα, μαντευόμενοι επικείμενους πολέμους και το τέλος του κόσμου. Θεολογίζουν, εμβατεύουν σε πράγματα του Θεού που δεν γνωρίζουν, στην Βασιλεία του Θεού ΔΕΝ θέλουν να μπουν και όσων την θέληση επηρεάζουν, ψευδοπροφητεςκλείνουν την είσοδο. Ως άγριοι Λύκοι εμφανίστηκαν μέσα στην αναμπουμπούλα με ένδυμα προβάτου, επιδιώκοντας και σ’ ένα βαθμό το πέτυχαν, την τέλεια ψυχική και ηθική παράλυση των πάντων, χωρίς να ντρέπονται η να λυπούνται με όσα αποπροσανατολιστικά λένε, ούτε εσάς, ούτε κανέναν άλλο και πολύ περισσότερο ούτε το ποίμνιο του Ιησού Χριστού! (Πραξ.20:29, Β΄Τιμ.3:13, Β΄Πετρ.2:1)

Οι χριστιανοί, στον βαθμό που πιστεύει ο καθένας, προετοιμάζονταν από καιρό για τα χειρότερα! Τα περίμεναν..! Όμως σε καμία περίπτωση δεν μεταδίδουν αυτή την σπουδαία γνώση που δίνει ο Θεός με φοβιστικό τρόπο, όπως κάποιοι το κάνουν,αφού ο σκοπός τους δεν είναι να τρομάξουν αλλά να σώσουν… Θυμάμαι κάποτε ως νέος αλλά αλληλουιαένθερμος χριστιανός, ένα απογευματάκι…. καθόμασταν στο μπαλκόνι της πεθεράς,-ακόμα γελάω- και συνεπαρμένος καθώς ήμουν από το απίστευτο δειλινό που μας χάριζε ο ήλιος καθώς βούταγε στην θάλασσα φώναξα, έτσι επειδή μούρθε, αυθόρμητα, «έλα Κύριε»! Τι το ήθελες.. ακόμα τρέχει η πεθερά μου, φτύνοντας δεν  ξέρω κι γω πόσες φορές τον κόρφο της και κάνοντας όλα τα ξόρκια που ήξερε!  Θέλω να πω δηλαδή,- πέρα από την πλάκα,- πως αν οι άνθρωποι συγχέουν τον Ιησού με τον θάνατο, οι χριστιανοί τον ταυτίζουν με την ζωή. Κι αν λένε «έλα Κύριε», δεν το κάνουν γιατί ζητάνε το θάνατό τους αλλά γιατί θέλουν να είναι μαζί Του ενόσω ζουν! Κάνουμε αυτό που πρέπει… κι αυτό είναι να προσευχόμαστε για την επίσπευση του ερχομού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού!(Λουκ.21:36)

Ξέρω, πως ο Λόγος Του Θεού, δεν είναι το ίδιο αποκαλυπτικός για όλους , οπότε μπορεί να πει κάποιος, ότι λέμε παραδοξολογίες και ανακρίβειες που ταιριάζουν σε φανατικούς. ΤΗΝ εποχή της ποιο μεγάλης προόδου που έχει γνωρίσει ποτέ ο άνθρωπος, δεν γίνεται να την ταυτίζουμε μ’ ένα κακό τέλος. Να σας πω την αλήθεια, έτσι θα προτιμούσα κι εγώ να είναι…. Να σκέφτομαι όπως ο περισσότερος κόσμος, δηλαδή να μην σκέφτομαι τίποτα…. να ζω το παρόν με ότι μπορώ και να βλέπω το μέλλον χωρίς να με απασχολούν τέτοιες πνευματικοι«ανοησίες» αλλά ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΧΛΙΑΡΟΙ ΠΟΥ ΕΊΜΑΣΤΕ, ΘΑ ΕΥΧΟΜΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ «πνευματικοί», έτσι ώστε να καταλαβαίναμε τα πάντα»! Τουλάχιστον αυτό λέει ο απόστολος Παύλος. (Α΄Κορ.2:15)Όποιος νομίζει ότι ξέρει άλλο τρόπο για να  «καταξιωθούμε», όπως λέει ο λόγος Του Θεού, «να εκφύγουμε πάντα ταύτα τα μέλλοντα να γείνωσι και να σταθούμε έμπροσθεν του Υιού του ανθρώπου» ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΕΙ! (Λουκ.21:36)

Τα «μέλλοντα» για τα οποία έλεγαν οι Γραφές πριν 2000 χρόνια έχω την γνώμη, πως έγιναν τα παρόντα του σήμερα και τα «πάντα ταύτα», είναι όλα εκείνα τα κακά που βιώνουμε στις μέρες μας και πλημμύρισαν ΟΛΗ την γη, ώστε να μην υπάρχει ασφάλεια πουθενά, ούτε περισσευούμενος χρόνος στην διάθεσή μας για να κάνουμε μακρόπνοα σχέδια!(Ιακ:13-17)

Η λύση είναι μπροστά μας

Χωρίς να ολιγωρούμε λοιπόν, να ζητάμε από τον Θεό να μας ευεργετήσει, εκτός κι αν κάποιος περιμένει από αλλού βοήθεια η δεν χρειάζεται καθόλου! Τι πρέπει να ζητάμε; Όπως λέει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, γνωρίζοντας ποιες είναι οι ανάγκες μας και ποιες οι προτεραιότητές μας, ας ζητάμε «πρώτα την Βασιλεία των ουρανών και όλα τ’ άλλα θα μας προστεθούν»! (Ματθ:6-33)

πιστηΧριστιανοί, που είναι προσηλωμένοι στην αλήθεια του ευαγγελίου μπορούν να σας πουν, ότι σας λέω κι εγώ. Αυτοί πιστεύω πως υπάρχουν σ’ όλα τα δόγματα… από τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε. (Ματθ.7:20) Βρείτε τους και συμβουλευτείτε τους. Μόνο να μην έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας με πρόσχημα το ευαγγέλιο. Αυτοί «λένε», ότι το ευαγγέλιο λέει αλλά κάνουν, ότι τους παραγγέλνουν αυτοί που τους πληρώνουν… εμπιστευτείτε εκείνους που δεν είναι «πνευματικοί» επειδή βγάζουν πανεπιστήμια η θεολογικές σχολές αλλά γιατί είναι «διδακτοί του Θεού». (Ιωαν.6:45)

 Έχουμε ζημιωθεί αλλά και ζημιώσει

Σήμερα, σε καιρούς οικονομικής κρίσης, μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε τι λέει αυτή η μετροπαραγγελία. Ο καθένας που επιθυμεί ν’ αποκομίσει οφέλη απ’ αυτήν ας αρχίσει, «μετρώντας τα πάντα πλέον κατά το μέτρο του Ιησού Χριστού». Ενός τέλειου ανδρός, υπολογίζοντας, πως είναι ο μοναδικός τρόπος για να μάθει ο καθένας το δικό του πραγματικό ανάστημα, παύοντας γι’ αρχή, να συγκρίνει τον εαυτόν του με τον διπλανό του!

Δεν ξέρω αν ακολουθήσει κάποιος κάτι απ’ αυτά που λέμε! Εκτός από εκείνους που τα θεωρούν ανόητα, μερικοί ίσως να τα βρουν έως ενδιαφέροντα και μέχρι εκεί… αλλά με τον καιρό, καθώς θ’ απαξιώνονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ, είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον, ο Θεός ξέρει, θα χαμηλώσουμε και καθώς θα συμβαίνει αυτό θα καταλάβουμε, πόσο πολύ είχαμε ψηλώσει και τι συμπεριφορές είχαμε! Τότε θα δούμε και τις αιτίες όλης αυτής της δυστυχίας που μας περικύκλωσε και τώρα μας σκοτώνει. Γιατί με κάποιο τρόπο σηκώσαμε με αυθάδεια το πρόσωπό μας στον ουρανό και προσθέσαμε μερικές πήχες ποιο πάνω από το μπόι μας, με επιπτώσεις σκληρές που δεν ταιριάζουν σε ΚΑΝΕΝΑΝ.

Προς το παρόν θα μετράμε ζημιές. Τι κρίμα για την Ελλάδα μας την οποία ο Θεός τίμησε, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να γραφτεί το ευαγγέλιο στην Ελληνική γλώσσα!

ο σωζωνμνημόνια που έφεραν μέτρα και μεταρρυθμίσεις που σήμαναν το τέλος της αγοράς, το τέλος του επιχειρείν, λουκέτα, απολύσεις, ανεργία, φόροι, απαξίωση μισθών και συντάξεων,το τέλος της οικοδομής μαζί με το δικό μου, αφού ως μεσίτης απ’ αυτήν ζούσα, αύξηση της φτώχειας, κατάθλιψη, αυτοκτονίες και χρέος, πολύ χρέος για ναχουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.«Ο σώζων εαυτό σωθείτο!» Το κακό όμως δεν σταματάει εδώ…ο ανεργιαπαράδεισος που ζούσαμε,εννοώ το φυσικό περιβάλλον μας, έφτασε ο καιρός να γίνει κόλαση! Όχι τυχαία, ούτε γιατί το ήθελε ο Θεός αλλά επειδή έτσι τα καταφέραμε εμείς οι άνθρωποι. Αλλάζοντας το κλίμα της γης, προκαλώντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις επιδημίες, την αποδόμηση των πάντων, με αποτέλεσμα η γη που μας φιλοξενεί μέχρι τώρα, καθώς πάσχει κι αυτή εξ αιτίας μας, ν’ αναζητά τρόπους να μας εξεμέσει! Ποιος πιστεύει πραγματικά, ότι καθώς καλπάζουμε με τον πολιτισμό του 21ου αιώνα, αυτός θα μπορέσει να μας βγάλει από τα προβλήματά μας η να κάνει αποκατάσταση σε όσα εμείς έχουμε καταστρέψει; 

Πρέπει να διδαχτούμε απ’ όσα γίνονταν και συμβαίνουν ακόμα και σήμερα

Δυο φορές ο Θεός, «μεταμελήθηκε» ότι δημιούργησε τον άνθρωπο επάνω στη γη! Γιατί; επειδή ΕΒΛΕΠΕ ότι,  «πάντες οι σκοποί των διαλογισμών της καρδίας αυτών ήσαν μόνο κακία πάσας τας ημέρας», πράγμα που προκάλεσαν την οργή Του και τους εξολόθρευσε.

βλεπειΕάν οι αρχαίοι μέσα στην καθημερινότητά τους εξέθρεψαν συμπεριφορές και ανέπτυξαν χαρακτήρες σαν κι αυτούς που παρουσιάζουν οι άνθρωποι σήμερα από μικρού έως μεγάλου, καθώς έγιναν «φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι,  αχάριστοι, ασεβείς,  άστοργοι, αδιάλλακτοι, συκοφάντες, άσωτοι, άγριοι, κακοί, προδότες, αυθάδεις, εγωιστές, σαρκολάτρες και άθεοι», (Β΄Τιμ:1-6) με αποτέλεσμα να απολεσθούν άπαντες, ΤΟΤΕ θα ήταν καλύτερα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Νώε και Του Λώτ. «ο Κύριος ξέρει να ελευθερώνει από τον πειρασμό τούς ευσεβείς, τους δε άδικους να τους διατηρεί για την ημέρα της κρίσης, ώστε να τιμωρούνται».(Β΄Πέτ.2:9)

Απευθύνομαι σ’ εκείνους που μέχρι τώρα ματώνουν..Σ’ αυτούς που έχουν ανοιχτές πληγές εξ αιτίας των όσων συμβαίνουν. Μην τις αφήνετε άλλο ανοιχτές, γιατί έτσι θα στερέψουν από αίμα. Αυτό το έκανε ο Κύριός μας ο Ιησούς Χριστός επάνω στον σταυρό του Γολγοθά για μας, άρα μην το κάνετε εσείς στους εαυτούς σας. Πηγαίνετε σ’ αυτόν. Μη λέτε που είναι…κοντά σας είναι ο λόγος της πίστης που ακούτε..κάντε τον δικό σας και ακούστε με την καρδιά σας την φωνή που σας φωνάζει λέγοντας:  «Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω. Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό μου, και μάθετε από μένα· επειδή, είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά· και θα βρείτε ανάπαυση μέσα στις ψυχές σας. Επειδή, ο ζυγός μου είναι καλός, και το φορτίο μου ελαφρύ». (Ματθ.11:30)

επιστροφηΣΗΜΕΡΑ, που η σύνεση πάει να συναντήσει την ταπείνωση, ο κάθε άνθρωπος, όσοι ακούμε, όποιος θέλει, μπορεί να βρεθεί αγκαλιά με  την δικαιοσύνη Του Θεού και το έλεός Του!

ΣΗΜΕΡΑ, με αφετηρία τις επιταγές του ευαγγελίου και τον Ιησού Χριστό, να κάνουμε μια νέα αρχή, που θα μας εξασφαλίσει χάρη και αντί για απόγνωση να βρούμε ανάπαυση και αντί τον θάνατο να βρούμε την ζωή!

Ο Θεός να σας ευλογεί

γιαννης μαστοράκος

Από fonhbowntos.gr Μάρτιος 6, 2012 Αρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ