Βλέπετε μη σας πλανήση τις

Από fonhbowntos.gr Αύγουστος 9, 2012 Τα σημεια των καιρων

Είναι πολύ σημαντικό για έναν χριστιανό που έχει αναγεννηθεί κατά το παράδειγμα των αποστόλων, ν’ αυξάνεται συνεχώς στην γνώση του ευαγγελίου, γιατί αυτή είναι η ασφάλεια του! Κάνοντας αυτό, θ’ ανακαλύπτει συνεχώς τις προϋποθέσεις που θα διαφυλάττουν την σωτηρία του, χωρίς ν’ αμφιβάλλει, χωρίς να σκοντάφτει, χωρίς να απομακρύνεται από το θέλημα του Θεού. Προσέχοντας μάλιστα τα στοιχεία με τα οποία οικοδομεί, να είναι από χρυσό, άργυρο και πολύτιμους λίθους και όχι από άχυρο και καλάμη, το σίγουρο είναι πως θα κάνει καρπό, που θα του διασφαλίσει την είσοδό του στην βασιλεία του Θεού, το ποθούμενο τέλος του κάθε χριστιανού!

Ο εαυτός μας, ο μεγαλύτερος εχθρός μας

Ο απόστολος Παύλος μας επισημαίνει, ότι η ψυχή μας βρίσκεται συνέχεια σε κίνδυνο, αφού πνεύματα πλάνης επιδιώκουν και τους εκλεκτούς ακόμη να πλανήσουν. Γι αυτό παρατηρείται το φαινόμενο, άνθρωποι πιστοί μεταξύ των χριστιανών, αργά η γρήγορα να παρασύρονται από πρακτικές άλλων ανθρώπων, από ψευδεπίγραφες παραδόσεις και ψευδοδιδασκαλίες, με καταστροφικά αποτελέσματα για τον εαυτόν τους  και το οικείο περιβάλλον τους.

Οι ίδιοι είναι που αδικούν την ψυχή τους! Και καθώς δεν είναι στέρεοι στην πίστη όπως αυτή απορρέει από την διδαχή των αποστόλων και το πνεύμα του ευαγγελίου, επιθυμούν, θωπεύονται  από τα κελεύσματα του κόσμου και στο τέλος ναυαγούν και χάνονται.

Από την αρχή της επίγειας διακονίας του Ιησού Χριστού ακόμα και οι ίδιοι οι μαθητές Του, παρουσίαζαν συμπεριφορές που έδειχναν, πως δεν είχαν ακόμα απαλλαγεί από τις προηγούμενες πρακτικές του Ιουδαϊσμού η το πνεύμα του κόσμου της εποχής εκείνης η ακόμα κι απ’ όσα φιλοξενούσαν μέσα τους. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήξεραν ποιανού πνεύματος ήταν!

Όταν επί παραδείγματι μετά από τριάμισι χρόνια εμπειρίες με τον Κύριο, παρουσιάζουν στον Ιησού τον ναό του Σολομώντος  με τρόπο που ξεπερνάει τον απλό θαυμασμό, έδειχναν, πως έστω και άθελά τους συμφωνούσαν μ’ ένα αποτυχημένο θρησκευτικό σύστημα εντελώς διαφορετικό από εκείνο της βασιλείας του Θεού που τους ευαγγέλιζε ο Ιησούς Χριστός!

Η απάντηση ήταν άμεση και υποθέτω και αποτελεσματική, αφού με τις παραινέσεις του ο Ιησούς τους έδωσε τροφή για άλλες σκέψεις, διαφορετικές από την επίδειξη τον κομπασμό και την υπερηφάνεια δείχνοντάς τους, πως ότι γυαλίζει δεν είναι απαραίτητα χρυσός. (Μάρκ.13:1,2)

Το ενδιαφέρον  τον Ιησού Χριστού δεν είναι οι απαστράπτουσες και υπέρλαμπρες οικοδομές αλλά η οικοδομή ενός χριστιανού σε «οίκο πνευματικό», για να είναι αυτός ναός του Θεού και να κατοικεί το Πνεύμα το Άγιο μέσα του με το οποίο να  προσφέρει «πνευματικές θυσίες ευπρόσδεκτους εις τον Θεό δια Ιησού Χριστού».        (Α΄Πέτρ. β΄5) Διότι «ο Θεός είναι Πνεύμα και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνωσι» (Ιωάν.4:24) έτσι ώστε, να έχει πάντοτε  κοινωνία ο πιστός του Θεού, «με τα του Πατρός και μετά του Υιού αυτού».( Α΄Ιωάν.1:3)

Βέβαια και ποιος δεν έχει παρόμοιες με τους μαθητές του Ιησού λογικές και συναισθήματα. Δεν σημαίνει όμως, ότι δεν μας βάζουν σε κίνδυνο, για τους χριστιανούς το λέω, γι αυτό πρέπει, όσο ποιο σύντομα γίνεται,να τ’ αφαιρούμε από την ζωή μας! Έτσι λοιπόν, όπως έλεγε και ο Κύριος, «πας γραμματεύς, μαθητευθείς εις τα περί της βασιλείας των ουρανών, είναι όμοιος με άνθρωπον οικοδεσπότην, όστις εκβάλλει εκ του θησαυρού αυτού νέα και παλαιά. » (Ματθ.13:52)

Προσέχετε από την ζύμη των Φαρισαίων

Με όσα είπαμε έως τώρα καταλαβαίνουμε, πως όση σχέση έχει ο ναός του Θεού με τα είδωλα άλλο τόσο πρέπει να έχουν οι χριστιανοί με φιλοδοξίες, πλεονεξίες, υποκρισίες και την αυτοδικαίωση, που παρούσες πάντοτε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, φλερτάρουν με την συνείδησή μας βάζοντας σε κίνδυνο την σωτηρία μας…..

Η ζύμη των Φαρισαίων, ήταν από τις ποιο σημαντικές προειδοποιήσεις του Ιησού Χριστού ! Οι άνθρωποι αυτοί είχαν κάνει την ευσέβεια επάγγελμα. «Χάριν μισθού εξεχύθησαν εις την πλάνην του Βαλαάμ» μας λέει ο Ιούδας ο απόστολος (Ιούδ.1:11 )

Έχουν τις πρωτοκαθεδρίες και την δυνατότητα να εγκαθιστούν θρησκείες με προσποίηση ταπεινοφροσύνης, κι επειδή δεν είναι ενωμένοι με τον Χριστό που είναι η κεφαλή, εγκλωβίζουν τους πιστούς σε λατρείες αγγέλων η ανθρώπων η άλλων πλασμάτων, (σε κάποιες λατρείες χρησιμοποιούν και ζώα,) η ακόμη και ουράνιων σωμάτων. Βυθίζονται σε ψεύτικα οράματα, κατασκευάζουν ψεύτικα θαύματα και χωρίς λόγο υπερηφανεύονται με το υποδουλωμένο στην αμαρτία μυαλό τους κρυβόμενοι πίσω από τις ‘επικρατούσες’ θρησκείες τους. «Έκαναν τον οίκο του Πατρός μου οίκο εμπορίου και ληστών» θα έλεγε ο Ιησούς Χριστός εάν ήταν αναμεσά μας. Επιμένουν στην τήρηση εορτών, νουμηνιών, κτλ. τα οποία ΗΤΑΝ σκιά μιας πραγματικότητας η οποία ήρθε όταν φανερώθηκε ο Χριστός, ενώ  χρησιμοποιούν διατάξεις που αφορούν απαγορεύσεις σε  ζητήματα φαγητών η ποτών, τα οποία έχουν μια εξωτερική εμφάνιση σοφίας, που εκδηλώνεται σαν θρησκεία στηριγμένη στο ανθρώπινο θέλημα, σαν ψευτοταπεινοφροσύνη και περιφρόνηση του σώματος. Και όπως λέει ο απόστολος Παύλος, όλ’ αυτά «ΔΕΝ έχουν καμία αξία και το μόνο που κάνουν είναι να ικανοποιούν το αμαρτωλό φρόνημα».(κολ.β΄23)                                                                                                  

Προσέχετε από την ζύμη του Ηρώδη

Κάνοντας αναφορά σε θρησκείες να πούμε πως: «Θρησκεία καθαρά και αμίαντος ενώπιον του Θεού και Πατρός είναι αύτη, να επισκέπτηται τους ορφανούς και τας χήρας εν τη θλίψει αυτών, και να φυλάττη εαυτόν αμόλυντον από του κόσμου». (Ιακ.1:27 )

Η τελευταία απόστροφος του αποστόλου Ιακώβου, μου δίνει την ευκαιρία να περάσω σε κάτι άλλο εξίσου σημαντικό με την υπόκριση των Φαρισαίων. Αυτή αφορά μια διδασκαλία που εξήρε το κοσμικό φρόνημα και την αλόγιστη ζωή και η οποία ως επί το πλείστον παρατηρούνταν στις αυλές του Ηρώδη!

Τους οπαδούς αυτής της διδασκαλίας τους βλέπουμε συνέχεια μπροστά μας, στην κυριολεξία σκοντάφτουμε επάνω τους, αφού είναι εκείνοι που συνεχώς επαναλαμβάνουν, «ας φάγωμεν και ας πίωμεν, διότι αύριον αποθνήσκομεν».Ας μη πλανώμεθα! Οι παρέα μαζί τους θα γινόταν καταστροφή σε όσους ονομάζονται με τ’ όνομα του Κυρίου, διότι: «Φθείρουσι τα καλά ήθη αι κακαί συναναστροφαί». (Α΄Κορ.15:32,33 )

Εδώ να πω πάλι, ότι παρασύρεται κάποιος, διότι πειράζεται από τις ίδιες του τις επιθυμίες και αργά η γρήγορα αναζητά τις αμαρτωλές επιθυμίες που κρύβει μέσα του, λαχταρά ν’ αποχτήσει ότι τα μάτια του βλέπουν και υπερηφανεύεται για τα οποιαδήποτε γήινα αγαθά έρχονται στην κατοχή του. (Α΄Ιωάν.2:16)

Έτσι καταλήγει στο να υπηρετεί το φρόνημα της σαρκός που είναι  μοιχεία, πορνεία, ακαθαρσία, ασέλγεια,  ειδωλολατρεία, φαρμακεία, έχθραι, έριδες, ζηλοτυπίαι, θυμοί, μάχαι, διχοστασίαι, αιρέσεις, φθόνοι, φόνοι, μέθαι, κώμοι, και τα όμοια τούτων, «περί των οποίων» λέει ο απόστολος Παύλος «σας προλέγω, καθώς και προείπον, ότι οι τα τοιαύτα πράττοντες βασιλείαν Θεού δεν θέλουσι κληρονομήσει». (Γαλ. 5:19-21)

Προσέχετε από το φρόνημα των Σαδδουκαίων

Οι Σαδδουκαίοι ήταν μια ελιτίστικη κάστα με υψηλά αξιώματα στο ιερατείο και το συνέδριο. Γιά τον λόγο ότι είχαν την δυνατότητα κάθε φορά και ανάλογα με τις περιστάσεις να πηγαίνουν με τους ποιο δυνατούς πολιτικά σχηματισμούς, αυτό τους έκανε αντιπαθητικούς και απόμακρους από τον λαό, σε σημείο κατά τον 1ον αιώνα να εξαφανιστούν τελείως. Στην εποχή του Ιησού δίδασκαν πως δεν υπάρχει ανάσταση, ερχόμενοι εξ αυτού σε αντιπαράθεση με τους φαρισαίους που πρέσβευαν το αντίθετο.

Σήμερα επίγονους  των Σαδδουκαίων και θερμούς υποστηρικτές της διδασκαλίας τους  βλέπουμε πάρα πολλούς,  σε όλες σχεδόν τις θρησκείες , δόγματα και αιρέσεις. Οι ίδιοι δεν θέλουν να εισέλθουν στην Βασιλεία των Ουρανών και εμποδίζουν την είσοδο και σε πολλούς άλλους. Παρείσακτοι άνθρωποι, ψευδόχριστοι και ψευδοδιδάσκαλοι, λύκοι βαρείς μη φειδόμενοι του ποιμνίου.

Με τις απίστευτες αντιλογίες τους θα αφανιστούν όπως ο Κορέ! ( Αρ.16:1) Αφού προσπαθούν να ανατρέψουν την ελπίδα του ερχομού του Σωτήρα Χριστού απομακρύνοντάς την από τις καρδιές των πιστών με κάθε τρόπο.

Ο θάνατος καταργήθηκε με την σταύρωση του Ιησού Χριστού επάνω στον σταυρό του Γολγοθά και την ανάστασή του από τους νεκρούς. Το γεγονός αυτό είναι και η πεμπτουσία του Χριστιανισμού ο οποίος χαρμόσυνα αναγγέλλει την αποκατάσταση των πάντων, την προσδοκία της αναστάσεως των νεκρών και της μελλοντικής άφθονης ζωής που χαρίζει ο Θεός, ( σύμβ. της Πίστεως)‘. Άλλωστε ο απόστολος Παύλος σε επήκοον όλων αυτών που αντιλέγουν ως προς την ανάσταση μας λέει. Εάν εν ταύτη τη ζωή μόνον ελπίζωμεν εις τον Χριστόν, είμεθα ελεεινότεροι πάντων των ανθρώπων. (1Κορ.15:19 )

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους πως, είτε το θέλουμε είτε όχι,  το σχέδιο του Θεού κινείται μεταξύ της σταύρωσης του Ιησού, της ανάστασής Του από τους νεκρούς και της συντέλειας του αιώνος. Ας αναρωτηθεί τώρα και ο ποιο κακόπιστος….

Εάν όλες οι προφητείες που αφορούσαν την πρώτη έλευσή του Χριστού εκπληρώθηκαν στο πρόσωπο του Ιησού και αυτό είναι αποδεκτό από τους πάντες, ΓΙΑΤΙ να μην εκπληρωθούν και οι προφητείες που αναφέρονται στην δεύτερη παρουσία του και στα γεγονότα που μεσολαβούν έως την έλευσή του;

Τα σημεία της παρουσίας του Ιησού Χριστού

Όλα τα ποιο πάνω γράφτηκαν γα να εννοούμε την σπουδαιότητα που έχουν τα λόγια του Ιησού Χριστού, όταν αυτά μας προτρέπουν, ν’ απομακρυνόμαστε από τις ζύμες των Φαρισαίων, των Σαδδουκαίων και των Ηρωδιανών. Από την υποκρισία όπως είπαμε, τ’ αξιώματα που δεν εμπνέουν σεβασμό και το κοσμικό φρόνημα, που γίνεται βρόγχος και παγίδα σε όποιον το ακολουθεί. Σε καμία όμως περίπτωση, δεν θα μένουμε μόνο στο ηθικοπλαστικό μέρος της διδασκαλίας του Ιησού, το οποίο αν και απαραίτητο, από μόνο του, ΔΕΝ θα μας αποτρέψει από τις πλάνες του κόσμου και τις μεθοδίες του πονηρού. Μεγάλο βάρος πρέπει να δώσουμε και στο ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ κομμάτι της διδασκαλίας του ευαγγελίου, για να είμαστε βέβαιοι, ότι δεν θα μας πλανήσει κανείς!

Εάν υπάρχουν άνθρωποι που αμφιβάλλουν για την πιστότητα του προφητικού λόγου, ας μάθουν από τον  απόστολο Πέτρο που λέει ότι: «ΔΕΝ ήλθε ποτέ προφητεία εκ θελήματος ανθρώπου, αλλ’ υπό του Πνεύματος του Αγίου κινούμενοι ελάλησαν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού». (Β΄Πέτ.1:21 )

Ο προφητικός λόγος, μεταξύ πολλών άλλων, περιέχει και τα σημεία που θα προηγηθούν της ελεύσεως του Ιησού Χριστού,σε αρκετά από τα οποία και ο ίδιος αναφέρεται. Εγώ απλώς τ΄αναφέρω και με ότι στοιχεία σας δίνω, εσείς αν θέλετε, ερευνήστε τα διεξοδικά για να δείτε αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα….

Σε ότι αφορά τον λαό του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ και τον  Ναό

– Η άλωση της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους, ( Ψαλ.79:1 Μιχ. 3:12 Λουκ.19:41-44, 21:20)

– Η  καταστροφή του ναού του Σολομώντος, ( Ματθ.24:1,2 Λουκ.21;26 )

 – Ο διασκορπισμός του λαού Ισραήλ σε όλα τα έθνη κάνοντάς τους ο Θεός παροιμία και αίνιγμα μεταξύ πάντων των λαών, (Δευτ. 28:37  Α΄Βας.9:7  Β΄Χρον.7:20 Ψαλ.44:14  Ιερ.24:9,29:18)

– Η επανασύσταση του κράτους του Ισραήλ όταν θα έρθει το πλήρωμα των εθνών. ( Ιερ.3:18 Ιεζ.36:24, 37:21-22,25, 38:8 Ζαχ.10:6 Λουκ.21:24 Ρωμ. 11:25-27 )

– Στους τελευταίους χρόνους η Ιερουσαλήμ πεδίο  τριβής και συγκρούσεων με τους γειτονικούς λαούς, ενώ και οι Ισραηλίτες κακοπαθούν (Ησα.51:21-23 Ζαχ.12:2)

-Η σωτηρία του λαού Ισραήλ ( Ιωήλ 2:19,23  Β΄Κορ.3:16 Εβρ.8:8, 10:16 Ψαλ.14:7 Ησα.59:20,21 Ιερ.24:7,31:31 Ζαχ.12:10)

Προφητείες που αφορούν τους ανθρώπους των έσχατων καιρών

-Η απίστευτη αλλαγή στον χαρακτήρα και στην συμπεριφορά των ανθρώπων προς το χειρότερο καθώς πλησιάζει το τέλος αυτού του κόσμου, ( Α΄Τιμ.4:1  Β΄Τιμ.3:1  Β΄Πέτ.3:3 Ιούδ.1:18  Ματθ.24:37 Λουκ.17:26-30  Γέν.6:5)

-Πείνες, λοιμοί, πόλεμοι ενώ θα γίνονται και σεισμοί  κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυροί ( Ματθ. 24:7  Μάρκ.13:8  Λουκ.21:9-11  Αποκ.15-21 , 16:1-3,18, 19:19)

-φαινόμενα που θα επηρεάσουν την κατάσταση στον πλανήτη,( Ιωήλ 2:31 Πραξ. 2:20 Αποκ.8:7-12 , 16:3-4, & 16:8-12,18)

-ταραχές και ακαταστασίες,( π.χ. έλειψει τροφίμων, ακρίβεια), ( Μάρκ.13:8  Λουκ.21:9-12 Α΄Θεσς.5:3  Αποκ. 6:4 -5)

Τα φαινόμενα αυτά θα διαμορφώσουν το κατάλληλο έδαφος για την:

– Αναβίωση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ( Ευρωπαϊκή Ένωση) ( Δαν.2:40-44 7:23)

– Και τον ερχομό ενός παγκόσμιου δικτάτορα του αντίχριστου ο οποίος θα αναλάβει την αρχηγία της Ένωσης. Αυτός με την βοήθεια του ψευδοπροφήτη ( ενός παγκόσμιου θρησκευτικού ηγέτη) θα γίνουν αίτιοι δεινών και  θλίψεως για το ανθρώπινο γένος που όμοιά της δεν υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει από καταβολής κόσμου. ( Δαν.7:7-8 & 24-25, 9:24-27, 11:36, Β΄Θεσσα.2:3-12 , Α΄Ιωάν.1:7,2:18,22  Αποκ.13:18, 17:12-13)

– Η πλήρης αποστασία των ανθρώπων από το θέλημα του Θεού. ( Β΄Θεσσα.2:3-12)

Πριν από την εμφάνιση του αντίχριστου  ο Θεός ξετυλίγει Το σχέδιο της σωτηρίας Του το οποίο γίνεται αντιληπτό με τα εξής σημεία

– Η Έγχυσης του  Αγίου Πνεύματος (Παρ. 1:23  Ιεζ. 36:27 Ιωήλ 2:29 Ματθ. 3:11 ,12:28 Λουκ. 24:49  Πράξ. 2:4, 4:31, 8:17, 10:44, 11:15, 19:6  Ρωμ. 15:19, Α΄Κορ. 2:4 &12, 12:4, B΄Κορ. 1:22 κτλ.)

– Διωγμοί και δοκιμασίες της εκκλησίας του θεού και των πιστών του Ιησού Χριστού ( Ματθ. 24:9-10, Μάρκ.13:9-13, Λουκ.13:12-19, Δαν.7:21)

-το κήρυγμα του ευαγγελίου προς σωτηρία σε όλα τα έθνη, αλλά και προς μαρτυρία ως σημείο τέλους. ( Μάρκ. 13:10)

– Η αρπαγή της εκκλησίας της Φιλαδελφείας στους ουρανούς, προς αποφυγή της μελλοντικής οργής του Θεού επί της γης,( της περιόδου του αντίχριστου), διότι δεν πίστεψαν οι άνθρωποι στον Λόγο Του και παρέμειναν στις αμαρτίες τους.

(Ματθ. 24:36-42, Πράξ.1:9-11, Ιωάν.14:1-6, Α΄Κορ.15:51-52, Α΄Θεσσα. 4:13-18 Τίτον 2:13 Εβρ.9:27-28, Α΄Ιωάν.3:2, Α΄Θεσσα. 5:1-4)

Από τα ποιο πάνω στοιχεία που παραθέτω, μπορεί ο καθένας να  βοηθηθεί και να ξεκινήσει από μόνος του, μια  ακόμη ποιο λεπτομερή μελέτη για το κάθε σημείο η προφητεία  ξεχωριστά.

Είθε ο Θεός του ελέους να μας αυξήσει όλους στην γνώση του ευαγγελίου και στην χάρη του Ιησού Χριστού έως την ημέρα της παρουσίας Του.

γιάννης μαστοράκος

Από fonhbowntos.gr Αύγουστος 9, 2012 Τα σημεια των καιρων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ